Най-четените неща в BOYSCOUT през 2023

Какво вълнува BOYSCOUT читателите миналата година? Ние можем да натискаме едно или друго, но безпристрастната Google статистика на най-четените материали от 2023 е категорична: все още се интересувате живо от крайно симпатични певици, удобни канапета, хубави ТВ сериали, качествена литература, домашна еротика, фалически форми, родна и международна култура и впечатляваща архитектура.

BOYSCOUT ОБЗОР С НАЙ-ДОБРИТЕ МУЗИКАЛНИ АЛБУМИ, ПЕСНИ, ВИДЕОКЛИПОВЕ, КНИГИ, ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ОТ 2023: ТУК.

Data Body, 2022 © Климентина Ли

#ИЗКУСТВО/ Следите десет от най-добрите млади БГ художници, хипнотизирате се от извънредната красота на биеналето на стъклото и се организирате за готини изложби на (сравнително) нискотарифен полет разстояние.

Хюго, февруари, 2023 © Иван Христов за BОYSCOUT

#ИНТЕРВЮТА/ Разтапяте се от дълбокия глас и чувствата на Хюго и говорите за дизайн с Molly Rose Dyson и Oscar Torrans.

#МОДА/ Купоувате си глетчерни слънчеви очила икожен шлифер, взимате идеи за мъжкия гардероб от Pitti Uomo, следите видео колекциите за пролетта и лятото и се замисляте за скъпи часовници и средния пръст на Glenn Martens за Y/Project.

#МЕСТА/ Скачате до сицилианската Villa Tasca с Birgit Kos, посещавате парижкия дом на Serge Gainsbourg, отскачате до Сен Тропе през 70-те и си набелязвате още един вкопан хотел на остров Серифос.

Яна Янчева, май, 2023 © Васил Германов за BOYSCOUT

#МУЗИКА/ Възхищавате се на еманципацията на Яна Янчева, харесвате видеоклиповете на Руши, Остава, Жаклин, Бобо и Мирослава, ходите на (летни) концерти и фестивали и следите седмичните ревюта на най-добрите нови албуми.

Cillian Murphy като J. Robert Oppenheimer © Universal Pictures/Форум Филм България

#КИНО/ Барикадирате се в IMAX заради Опенхаймер и Вавилон, гледате напоително най-добрите заглавия в програмата на Кан, София Филм Фест, Синелибри, Киномания и Master of Art и се смеете с My Year of Dicks.

Pedro Pascal в The Last of Us: Последните оцелели © HBO Max

#TV/ Преживявате зомби апокалипсис с Pedro Pascal и още от най-добрите нови сериали на 2023, четете устната история на Х (филмът на Петър Грудов, не платформата на Elon Musk), споделяте любовния портрет на София и не пропускате седмичната видеотека.

Демонстрация, Франкфурт на Майн, 1975 © Barbara Klemm/Institut für Auslandsbeziehungen e. V.

#КУЛТУРА/ Отговаряте си редовно на въпроса КАКВО ДА ПРАВИМ В СОФИЯ, опознавате истинския живот в Италия и следите внимателно месечните срещи на Boyscout Book Club.

#МПС-ТА/ Мислите за Range Rover Classic като електромобил, заплювате си оригиналното Pony oт 1974, разглеждате с любопитство най-добрите мотоциклети на софийското Moto Expo, бълнувате за Alfa Romeo 33 Stradale и се кръстите пред 75 легендарни Porsche-та на едно място.

#ДИЗАЙН/ Взимате си красива бар количка за сервиране, купувате пощенски марки за бруталисти, стимулирате долче вита с плажни чадъри с ресни и не пропускате лампите и чашите на Sabine Marcelis за ИKEA,

© Розалина Буркова

#НЕЩА/ Разкарвате всичко излишно и следвате съветите от нашия наръчник за несъвършена любов и добри клишета,

© De Sede

#ИНТЕРИОР/ Meчтаете за най-сексапилните мебели от миланоското Salone del Mobile, но се задоволявате с едно доста по-достъпно кресло от метална мрежа.

© Michella Bredahl/Loose Joints/2023

#ЕРОТИКА/ Съзерцавате интимните портрети на Michella Bredahl, обикаляте парижки покриви в Arhtur Hubert Legrand, колекционирате задкулисните полароиди на Richard Kern. забавяте темпото с последните броеве на C-Heads, Mirage и Normal и поръчвате календара на Aries с Mia Khalifa,

#GIRLSCOUT/ Скандализирате се от пенис червилата на Isamaya Ffrench, чудите се на похвалните ни оди за кожения минижуп Milena, обикаляте каменни кариери с диско бански, правите едно гръцко море с Мила Йолова и They Are и скачате до Kанарските острови с Edita Vilkeviciute.