Girlscout: Късата кожена пола Milena на By Far

By Far вече не е само чанти, обувки, агресивен маркетинг и дълги опашки пред софийски галерии. След като трупа международна Instagram популярност в продължение на седем години със своите относително достъпни кожени аксесоари (вездесъщите чанти Billy и Rachel), базираната в София българска модна марка е готова да тества пазара и с първата си сезонна колекция облекло.

В представянето на новата линия пред Vogue Business, създателите на By Far описват подробно какво и кога смятат да пускат (планират и бански освен всичко останало), а ние посягаме моментално и съвсем очаквано към късата кожена пола Milena (1200 лева) заради вродения (най-вероятно е придобит или детска травма, ама карай да върви – бел.ред.) фетиш към този фундамент в историята на съвременната мода.

Уви, посягаме чисто метафорично, защото въпреки репутацията си на сравнително достъпна марка в луксозния сегмент, коженият минижуп с ниска талия на By Far все пак е повече от половин средна работна заплата в #КлетаМайкаБългария, но въпреки това успява да се задържи в аспирационното ни съзнание със способността да се превръща в изключително провокативен микрожуп.

Последното е възможно с внимателната игра на дължини посредством регулиране на двустранния центриран цип по цялата дължина отпред и двете къси половинки (пак ципове) в задната част. Другата приятна провокация за сетивата е деликатното синджирче с топче за разкопчаване на големия цип (като онези от старите нокторезачки, но да го направим модно), което може да се използва не само като акцент и тема за разговор, но и за тактилна игра с пръсти от невръстеници.

Milena всъщност е семейство от мотоциклетистко яке (2450 лева) и дълга пола на същия принцип (1850 лева), а сред останалите модели във ваканционното облекло на By Far набелязваме раираната пижама, пардон, сатенена синя риза (550 лева) и широки паналони (530 лева), раираните сатенени шорти (330 лева), свръхголямото деним яке (1000 лева) и широки джинси (590 лева), (най-вече) впитата къса рокля Branka (530 лева), клиновете (470 лева) и широките памучни панталони (370 лева) и суетшърти с качулка (370 лева).

Сатенена синя риза (550 лева) и широки паналони (530 лева) © By Far
Раирани сатенени шорти, 330 лева © By Far
Свръхголямо деним яке (1000 лева) и широки джинси (590 лева) © By Far
Впита къса рокля Branka, 530 лева © By Far
Клин, 470 лева © By Far
Широки памучни панталони (370 лева) и суетшърт с качулка (370 лева) © By Far

Колекцията облекло на By Far е онлайн тук и офлайн най-вече по света и по-малко у нас.