СЕЛЕКЦИЯ: 9 красиви (бар) колички за сервиране

Тролейчето Alima на &Tradition по дизайн на Note Design Studio

Сексапилните бар колички за сервиране се появяват в дома при една определена житейска конфигурация – имаме някакво или достатъчно място в апартамента (или къщата), усещаме чисто прагматична нужда да притежаваме такава, обичаме да правим домашни коктейл партита с приятели или футбол/тенис маратони с бири или хубав малц или просто използваме комбинация от горните, за да оправдаем появата от още един красив, но практичен предмет в жилището.

Посегнали сте към стъкления компект на Sabine Marcelis за Ikea, защо не обновите и мястото за тяхното съхранение? Освен красиви, количките за сервиране често са и необходими. Не се опитваме да маскираме домашен алкохолизъм с естетски претенции, а само да изтъкнем предимствата на предмет, който може да го играе не само домашен бар, но и красиво място за съхранение на скъпи книги, ювелирни предмети и да, окей, хубави бутилки, чаши и коктейли.

Прахово боядисаната количка Loft Brass (565 лева) убива с непреходната ретро елегантност на своите идеални кръгове в конструкция с месингов и мраморен вид и подноси от закалено стъкло. Характерният ар деко вид полъх я класира директно в категорията на коктейл партитата с костюми и напитки от периода, но става и за съхранение на няколко добри книги от немски автори и албуми на Helmut Newton.

Сребристият Casino Silver (780 лева) е готов домашен бар за напитки, но и симпатична нощна или помощна масичка, а защо не и пиедестал за интересни статуетки, парфюми, скъпи бутилки, ледарки и всичко останало. Стабилната конструкция от неръждаема стомана и седем милиметрово закалено стъкло обещават да издържат дълго и много.

Ikea и дизайнерът Nike Karlsson също имат какво да добавят по въпроса. Raskog е входно ниво в света на количките за сервиране, защото е достъпен (100 лева), мултифункционален (става за всяко помещение – от хола и антрето до банята и кухнята и от сутрешния чай до вечерните коктейли и напитки), тежкотоварен (носи по 6 килограма на рафт), здрав (прахово боядисана стомана), красив (скандинавски дизайн все пак) и достатъчно компактен, за да се побере и в най-малките пространства.

Датската компания &Tradition взима присърце идеята за творческия хаос в домашния офис и оптимизира свободното време и почивките в хола с подвижен бар и библиотека в едно. Проектираната от Note Design Studio красива и много елегантна Alima (около 1700 лева от Sofia Design District) е количка за сервиране и съхранение (складова единица, както я наричат дизайнерите), която събира правилните бутилки и чаши, списания, предмети и книги. Правоъгълният силует от хромирана стомана е разчупен от V-образния дизайн на горната поставка, създаден за подреждане и показване на дебели книги с еротика (примерно).

Правоъгълният Barfly Nature (1113 лева) е абсолютен професионалист от стъкло и неръжаема стомана с никелирано покритие, който задължава да си поръчате и една барманска престилка от Mental Syndicate. Освен трите държача за бутилки, тази количка за сервиране на Kare Design разполага с достатъчно голяма площ за бутилки и чаши на две нива от черно обезопасено стъкло.

Масичката Classico (636 лева) напомня малко на горния модел на Ikea, но с една идея по-изискан дизайн, големи колела и само два подноса за чаши и скъпо уиски. Масивният външен вид издава, че може да носи до трийсетина килограма, демек достатъчно малки и големи бутилки за цяло парти.

Classy Gold (655 лева) има немощно каталожно име и върхновен външен вид ала масичка за сервиране в хола на Tonny Montana след нанасянето на Elvira Hancock. Горният натюрморт също подсказва за какво е създаден този минималистичен и болезнено елегантен огледален красавец от неръждаема стомана с месингово покритие, стъкло и лакиран MDF – компаньон в забъркването на мръсни мартинина, палави негронита, кисели водки и всичко от настоящото меню. Освен в златист го има и в сребрист вариант. Може да изглежда тънък и семпъл, но издържа цели 45 килограма върху себе си. Но без глупости, само елегантен cin cin.

Скъпичката колесница Chariot (4580 лева) е подвижна маса за сервиране, която привлича вниманието със солидна, но и същевременно проста конструкция от тънки метални тръби, две колела и два подноса. Играта с пропорциите се дължи на решението на Casamania да замени традиционно малките за бар колички колела с ектремно големи такива, превръщайки ги в най-разпознаваемия елемент от колесницата за напитки. Макар да изглежда тромава, вграденият в колелата гумен профил улеснява движението, а двата подноса съхраняват достатъчно бутилки, чаши и други аксесоари. Не се чудете къде е дръжката – металната конструкция върши същата работа с леко повдигане в предната част.

Количката за сервиране Magenta (8400 лева) на Pinetti е нещо като по-минималистичен и двойно по-скъп вариант на колесницата по-горе – типичен италиански дизайн, който постига перфектен баланс между естетика и практичност и очарова със хармоничен силует от полиран метален профил с орехово дърво, кожени подове и три подвижни кутии. Тази луксозна бар количка се движи безшумно с две големи колела и повдигане на праъгълната дръжка и изглежда като идеална за гарафи, кристални чаши, специални вина и колекцията от ужасно скъпо уиски.