Chivas XV се сдобива с броня от Balmain в лимитирано издание

Chivas Regal обича да се събира с други легендарни и модерни марки с дълга история, за да преобрази своята бутилка със специално издание за колекционери и фенове на скоч уискито от най-старата и работеща без прекъсване дестилерия в Шотландия.

Точно навреме за началото на есента и сезона с подаръците и спокойното медитиране над чаша скоч, Chivas си партнира с френската легенда Balmain и нейния творчески директор Olivier Rousteing за лимитираната серия Chivas XV х Balmain – бленд от знаменитата история и популярна привлекателна естетика на френската модна къща и отличителния характер на 15-годишния Chivas, отлежал в бъчви от френски коняк.

Новият модерен силует на Chivas XV е вдъхновен от стремеж за отличимост, който обединява духа на луксозната френска мода с емблемата на изисканото шотландско уиски. Подобно на предишните опасни връзки с Patrick Grant, Vivienne Westwood, Bremont и Globe-Trotter, колаборацията на Chivas и Balmain се случва под формата на ексклузивен дизайн на бутилката, за да демонстрира общите вдъхновения, дух, постоянен стремеж към иновации и уважение към историята и занаятчийските традиции на двете марки.

Работата по колаборацията започва с дегустация на деликатния и изискан Chivas XV в компанията на експертите на шотландската марка, след което Rousteing решава да интерпретира нуждата от защита на нещо толкова ценно с вероятно най-популярния и повтарящ се детайл от ревютата на Balmain – масивните и преплитащи се златни вериги, появяващи се върху етикета и кутията като броня на характерния шотландски вкус.

Колекцията на Balmain и Chivas XV включва две бутилки: изключително лимитирано и индивидуално номерирано Chivas XV Balmain Gold Edition (390 лева за всяка от стоте бутилки за България), украсено с отличителните метална броня и вериги върху бутилката и подаръчната кутия с две специални чаши и далеч по-достъпното стандартно издание Chivas XV x Balmain (наличнo в края на ноември) с прозрачна бутилка и същия масивен и моментално разпознаваем етикет с Balmain детайли.

Още информация за Chivas XV x Balmain има тук. Публикацията излиза с подкрепата на Chivas Regal България. Консумирайте отговорно.