СЕЛЕКЦИЯ: Сгъваем плажен стол и чадър от домашната Zara

Изравяли ли сме целия интернет за добри сгъваеми столове? Поне два пъти. Писали ли сме лековати похвални оди за 70-арски плажни чадъри с ресни? Най-малко веднъж. Защо? Нищо специално, само заради някакъв стремеж да сме заобиколени от малко, но точните вещи за аскетичен хедонизъм в най-безгрижния сезон.

С наближаването на лятото селектираме отново като луди подхождаме мързеливо и решаваме дилемата за самотното плажно комбо от стол и чадър директно в Zara Home, без да се оглеждаме за най-добрите възможни сделки, разчитайки само и единствено на добър дизайн.

Безименният сгъваем плажен стол (199 лева) на испанската марка има метална конструкция, накланяща се облегалка с четири отделни позиции, подлакътници от брестова дървесина (ясен) и едноцветно платно (100% полиестер). Ниският профил е реализиран в габарити от 57х60х60 см, a теглото от близо четири килограма и половина се пренася лесно не в торба, а с дръжката на гърба.

Плажният чадър (199 лева) пък няма ресни, но хваща окото с памучно платно с диаметър 160 см в два контрастни цвята (може да се сваля и пере), осигуряващо 95%-ова защита от опасните ултравиолетови лъчи. Прътът от акациева дървесина е със застопоряващ механизъм от лакиран метал, транспортирането и съхранението се случват комфортно с в удобна бяла торба с дръжка.

Остава само да намерим и най-добрата хладилна чанта, да засилим единствения студиен албум на Jeff Buckley в слушалките, да изберем някой от екзистенциалните шедьоври в BOYSCOUT BOOK CLUB-а като Стоунър, Харолд и Мод или Бараж срещу Атлантика и сме готови за откриване на сезона още в края на май.

Zara Home e онлайн тук и офлайн в Paradise Center на бул. Черни Връх 100.