СЕЛЕКЦИЯ: Сгъваеми столове за пусти плажове

Решителният бойкот на мутренското бетономорие и промоционалните чадъри и шезлонги на Ангелкова води до скитане по пусти, често пъти неохраняеми и (в единични случаи) нудистки плажове с хладилна чанта, чадър за риболов (мега плътна сянка и UV защита) и голяма хавлия (за партньор и куче). А да, и перфектните плажни столове, които отговарят на няколко важни условия – да са леки, евтини, удобни и лесни за носене:

Лек, стоманен, сив, привидно скучен, но винаги верен. като живота ни през последните няколко месеца, а и по принцип – сгъваемият стол на Happy Green (28 лева) е всичко, от което имаме нужда на плажа. Освен това не бива да се противите срещу пластмасовите подлакътници, защото се загряват много по-малко от обикновената стомана или дърво.

Сгъваемият плажен стол от неизвестна марка в Praktiker (80 лева) заслужава внимание не просто заради удобната конструкция от трикотаж и алуминий, а най-вече заради искрящо синия си цвят, който провокира желание за анасонови напитки. Има го и в по-дискретно пастелно оранжево.

Никаква идея за производител и нещо повече от цена (20 лева) и изработка (метал и текстил), но какъв десен само!

Ако Paul Smith беше в бизнеса със сгъваеми плажни столове, най-вероятно щеше да продава модели с такива трикотажни райета (30 лева).

Зеленият Sauntons (49 лева) на датската марка Outwell може да изглежда малък, но издържа тeгло от 120 килограма върху тънката си лека и лесна за сгъване и разгъване конструкция от стоманени тръби и здрав полиестерен и подсилен с PVC плат, издържащ на всякакви атмосферни условия. По-ниската височина от стандартните сгъваеми столове за къмпинг и изтеглена назад облегалка го засилват почти изцяло в категорията на мини шезлонгите за плаж и други приятни места.

Jysk се класира с две прилични предложения. Плажният Runebakken (37,50 лева) идва в няколко отделни цвята и три степени за регулиране на височината и онази мигновена представа за мъже с космати подмишници, които лежат самоуверено със скръстени ръце зад главата. Основният недостатък е теглото – пет килограма за тази уж лека конструкция.

Далеч по-лекото, евтино, тънко и удобно предложение от същата шведска фирма е класическият къмпинг стол Varberg (20 лева).

Двойката на VidaXL (119 лева) е направен от прахово боядисана стомана и 600D Оксфорд плат с PVC покритие и има регулируема височина от три степени.

Нисък (като оригиналните плажни столове), евтин (26 лева), стоманен (както си му е редът) и искрящо син. Единственият му недостатък е, че издържа тегло до 80 килограма, но това е положението.