СЕЛЕКЦИЯ: Още сгъваеми столове за пусти плажове

Будни читатели сигнализиаха, че предложенията в предишната селекция са свършили, затова събираме още леки, (сравнително) евтини, удобни, издръжливи, лесни за носене и сгъваеми плажи столове – едни от най-необходимите оръжия в скитането по пусти, често пъти неохраняеми и (в единични случаи) нудистки плажове с хладилна чанта, чадър за риболов (мега плътна сянка и UV защита) и голяма хавлия (за партньор и куче).

Трик за напреднали: повечето онлайн търговци у нас въртят едни и същи столове от анонимни алиекспрес марки и вносители, затова пишете плажен стол в google търсачката, отивате на резултатите в картинки, избирате си любимит емодели и почвате да ги търсите в най-големите сайтове, за да хванете и най-добра цена.

Плажният стол Kåseberga (70 лева) e част от колекцията на Ikea със Световната сърф лига, изработена от рециклирани и възобновявани материали. Лесен за пренасяне и съхранение, тъй като става плосък при разглябяне на двете части, този стол е предвиден за комфортно сядане на здравеите ламели на седалката и комфортно облягане на гърба на черно-бялата материя с тропически десен от рециклиран полиестер. Иначе самата конструкция е от силно издръжлива масивна дървесина от акация, която държи на драскотини и вода, потъмнява леко с годините и е идеална за интензивно използване на плажа.

Най-голямото преимущество на този Ucamp (50 лева) от Praktiker е тотално сгъваемата и лека конструкция от алуминий, която се сгъва максимално, за да се побере в собствена непромокаема торба за транспорт и съхранение. собствена непромокаема торба за транспорт и суъхранение

Синият Sauntons (55 ЛЕВА) на датската марка Outwell може да изглежда малък, но издържа тeгло от 120 килограма върху тънката си лека и лесна за сгъване и разгъване конструкция от стоманени тръби и здрав полиестерен и подсилен с PVC плат, издържащ на всякакви атмосферни условия. По-ниската височина от стандартните сгъваеми столове за къмпинг и изтеглена назад облегалка го засилват почти изцяло в категорията на мини шезлонгите за плаж и други приятни места.

Двойката на VidaXL (119 ЛЕВА) е направен от прахово боядисана стомана и 600D Оксфорд плат с PVC покритие и има регулируема височина от три степени.

Aко Paul Smith се занимаваше с плажни столове, най-вероятно щеше да предлага подобни красиви модели като (99 лева) oт VidaXL – с три опции за регулиране, сгъваема рамка от евкалиптово дърво и трикотажна седалка на многоцветно тънко райе, която потъва комфортно назад и предразполага към редовната будистка плажна поза ръце върху леко наедрялото шкембе. Същият го има и в синьо.

Столът за къмпинг Varberg (28 лева) на Jysk е неободимият минимум – тънка и прахово боядисана стоманена конструкция, която да се закрепва добре и в пясък и подлакътници за по-голям комфорт на ръцете. Единственият недостатък е липсата на описание до колко килограма издържа, но скандинаевците са придвидливи хора, а и цената е достатъчно атрактивна, за да го прежалите.

Още един базов минимум в тюркоаз (109 лева за комплект от два) и здрава стоманена рамка, която се окопава здраво в пясъка и е удобен за сгъване и лек за носене. Екстра при всички положения.