Супер ТВ дебют на Julia Roberts с Homecoming

Julia Roberts в сериала Homecoming

Heidi Bergman оглавява съмнителен проект, предлагащ експериментална терапия за завърнали се от бойното поле войници, които се нуждаят от гладък преход към цивилния живот. Корпорацията, за която работи отскоро, има скромен опит, но въпреки това е спечелила поръчка на щатското министерство на отбраната и оперира в нарочен изолиран център в топла и ваканционна Флорида. Целеустремената Bergman работи като терапевт на млади войници като Walter Cruz, загубил един от най-близките си бойни другари в Афганистан заради заповед, която е издал. Няколко години по-късно, Bergman е сервитьорка в малък морски ресторант в родното си градче. Живее кротко с майка си и започва да прави равносметка за предишния си живот, когато служител от министерството се свързва с нея след анонимен сигнал за нередности в комплекса за ветерани Homecoming.

Още по темата? Вижте кои са 14-те най-добри нови сериали на 2018.

Новият сериал на Amazon Prime и пръв сериозен ТВ опит за една от най-емблематичните съвременни кино акртиси Julia Roberts е сред най-високобюджетните холивудски опити за ТВ адаптация на популярен подкаст. Създателят на Mr. Robot Sam Esmail екранизира едноименен подкаст на Eli Horowitz и Micah Bloomberg, за да създаде един от най-силните сериали на годината досега. Десетте серии от по трийсетина минути обръщат светкавично първоначалното обещание за драма в психологически трилър, за да се приземят страхотния Homecoming някъде между Фарго и Черното огледало – бавно разгръщаша се, стилно и прецизно заснета история с антиутопични елементи, която се развива в две паралелни времеви рамки.

Сериалът не залага на бързо действие и твърде вероятно ще оттегчи почитателите на екшъни, залагайки вместо това на безупречна визия, обран диалог и силно актьорско присъствие. Партньори на Roberts са Bobby Cannavale (в ролята на подмолен манипулативен шеф), Stephan James, който прави силна заявка за бляскава кариера като пациента Cruz и Shea Whigham като разследващ бюрократ (Фарго, Престъпна империя и Истински детектив), както и епизодични роли на великите актриси Sissy Spacek и Marianne Jean-Baptiste.

Звездата на цялата продукция обаче несъмнено е Roberts, която смело заменя щадящо осветление и грим за не много сполучливи перуки и месеста роля, подчертаваща непринудения й чар. Най-голяма конкуренция за зрителското внимание й правят брилянтно детайлните декори и операторската работа на Tod Campbell. Макар различна стилистика да маркира минало и настояще, и в двата случая Homecoming вълнува с пълзящо напрежение, красива ретро естетика и разточителни, фантастично хореографирани разходки из хипер стилизирани интериори с лаборатории, корпоративни фоайета и геометрични стълбища.

Homecoming e по Amazon Prime.