Girlscout: Раздяла, годеж и целуване с Maison Margiela

A little less conversation, a little more action, please. Тежкарят Elvis иска малко повече решителност и го демонстрира нагледно, като пристига безупречно облечен на пищно парти, набелязва най-красивото момиче, завърта се около дансинга и си тръгва с нея по най-класния възможен начин в знаменита сцена от филма Live A Little, Love A Little.

Една от най-емблематичните френски авангардни модни къщи взима присърце думите на краля и вкарва много по-привлекателна и престъпно изискана ирония в тенденцията за изопачаване и антимода. Високи плексигласови високи токове на Maison Margiela решават проблема с дискретните намеци и директно заявяват какво се очаква от отсрещната страна. Черните обувки Leave Me (1780 лева), червените красавици с големи сатенени панделки Kiss Me (1980 лева) и белите Marry Me (1900 лева) се открояват с прозрачен ток и сребърен годежен/кристален пръстен в него, който да напомня за залога от правилния изход от всеки разговор.

Изпълнението с цветове и текст върху стъпалото са достатъчно (приятно) първосигнални, за да провокират невербална комуникация във всяка ситуация. Или поне това е целта. За 2000 лева, дано се досети.