Коктейл на деня: Грейпфрут Негрони в By The Way

Отбелязваме една коктейл седмица в София с поредица любими Boyscout коктейли, които обичаме да поръчваме след работа. Първата спирка в едноседмичната World Class обиколка е един от софийските барове с най-богата история и традиции в миксологията – By The Way.

За World Class Cocktail Week, екипът на By The Way предлага меню със съвременни интерпретации на класиките Isle of Sky Julep, Weiss Banana и така приятното Негрони. Един от най-популярните коктейли с джин на всеки уважаващ себе си бар е неизменно добър избор заради идеалната комбинация между сладко и горчиво (първокласният Tanqueray No. Ten
и ликьорът St-Germain), тежкарския си вид и неоспоримия факт, че остава винаги студен благодарение на голямата бучка лед в чашата, с която традиционно се сервира.

Барманите на By The Way обаче интерпретират вечната флорентинска класика, като заменят познатия портокалов послевкус с грейпфрут, за да внесат една идея по-силна нотка горчивина. Инфузия от Campari с кори от грейпфут отнема време и опит, затова по-добре да се доверим на пичовете от бара за едно прекрасно и много свежо Грейпфрут Негрони в ниска double rocks чаша, както си му е реда. Следваща спирка – Щастливото прасе за коктейл и специална вечеря.

Тази публикацията излиза с подкрепата на World Class