Kоктейли от световна класа в София, Пловдив и Варна

© World Class

Понеделник – ден за уикенд носталгия, здраво бачкане и един хубав коктейл по залез слънце, за да разпуснете възпитано и образцово, как иначе? Доброто извинение за последното днес: World Class открива летния сезон с второ издание на World Class Cocktail Month.

След миналогодишната седмица с готини миксирани питиета обаче, този път нещата са много по-мащабни. Събитието излиза за добро извън пределите на столицата, за да стигне още до Пловдив и Варна не само за седмица, а за цял месец специални събития и мега добри коктейли в някои от най-приятните заведения в страната. Целта: да ви въведе в богатия свят на коктейлното изкуството и неговата история и да ни запознае с някои от най-интересните брандове и имена в бранша.

Събитието в цифри: 28 дни в 3 града, 16 заведения, 4 тематични събития и няколко дузини авторски коктейлни менюта, които отговарят на основната тема на фестивала – минало, настояще и бъдеще според интерпретацията на барманите в няколко любими заведения. Всяко от тях залага на по един коктейл в три разновидости. Както се досещате, всяка е прочит и почит на една от трите епохи.

Кой участва? Софийските барове Спутник и Bar Me демонстрират майсторски способности в миксологията с бърбъна Bulleit. Космос и Koto работят със скоча The Singleton. One More Bar, Planet и Кристал залагат на водката Ketel One, By The Way на рома Zacapa, а Club Oscar – на текилата Don Julio. Largo di Serdika и 5L предлагат коктейли с джин Tanqueray, а Sense – такива с водка Cîroc. Коктейлите в Пловдив са в Пощата с Ketel One и Fargo с Bulleit. Във Варна световна класа в миксологията демонстрират The Martini Bar с Tanqueray и The Garden Bar отново с Ketel One.

Екстрите? Специалните събития в програмата на тазгодишния коктейлен месец на World Class тушират ежедневните грижи с Ketel One брънч меню, следобеден уъркшоп и вечер с гост барман в One More Bar на 2 юни, Bulleit бърбън революция в Спутник на 5 юни, перфектен следобеден джин с тоник с Tanqueray в Largo di Serdika на 7 юни и комбиниране на коктейли с The Singleton и ястия от отличната кухня на Koto на 12 юни.

World Class Cocktail Month е от 20 май до 16 юни в София, Пловдив и Варна. Следвайте новините за събитието във Facebook и Instagram. Публикацията излиза с подкрепата на World Class.