Новите мъжки часовници Fossil са екстра

От ляво надясно: хронографът Neutra (331 лева), тънкият The Minimalist (252 лева) и сивият The Minimalist Mono (272 лева)

Fossil тихо и кротко усъвършенства своята линия часовници вече 35 години, за да покрие всеки елемент от ежедневието на модерния мъж. Американската марка се справя доста добре с базовия стандарт от добре изпипан традиционен дизайн, читава функционалност и забележително разнообразие на възможните комбинации от цвят на циферблата, материали за каишката и размери на касата. Добавяме достъпна цена и получаваме ефектни стартови часовници като привлекателния хронограф Neutra (331 лева) с верижка и корпус в среден размер от неръждаема стомана и бял циферблат с римски цифри, който се справя добре със задачата да играе модернистична версия на удобната класика за пътешественици. Моделите от серията The Minimalist (от 252 лева) пък имат достатъчно красноречиво име, семпъл циферблат и тънък корпус, за да заслужат място в бизнес гардероба под всяка риза.

От ляво надясно: хронографът Decker (311 лева), спортният The Commuter (252 лева) и стандартният Grant (252 лева)

Хронографът от неръждаема стомана Decker с кварцов механизъм (311 лева) е достатъчно здрав, за да издържи на налягане от 10 атмосфери, докато The Commuter (252 лева) има същата функционалност, но малко по-небрежен и елегантен дизайн с кафява кожена каишка и красив тъмносин циферблат с всичко необходимо като функции. Флагманът Grant (252 лева) пък е винтидж интерпретация на класическите хронографи, която комбинира тяхната функционалност с по-тънък корпус, непреходен дизайн и римски индекси на циферблата.

От ляво надясно: Machine (370 лева), Mathis (272 лева) и Nate (350 лева)

Кварцовият хронограф Machine (370 лева) е със силиконова каишка, която наподобява металните верижки доста успешно, за да го подсигури със забележителна лекота. Mathis (272 лева) и Nate (350 лева) не могат да бъдат по-различни един от друг – първият е кварцов часовник с функция за дата, красив тъмносин циферблат и кафява кожена каишка, който се вписва идеално в категорията на семплите dress часовници, докато вторият е идеален и голям хронограф в матирано черно с определено вдъхновение от класическите армейски модели в историята.

От ляво надясно: серията Townsman във вариант с метална верижка (350 лева), кафяв циферблат и кожена каишка (350 лева) и автоматичен механизъм (487 лева)

Не бива да пропускаме и разнообразните модели от серията Townsman – изискани хронографи с перфектна функционалност, който се предлагат в няколко дузини комбинации на материали, циферблати и цени, за да отговорят перфектно на всяко едно от изброените по-горе изисквания за утилитарен модел за всеки ден.

Цялата мъжка колекция часовници Fossil е онлайн Beposh.bg. Тази публикация излиза с подкрепата на Be Posh и AMR-Watch.