СЕЛЕКЦИЯ: 11 раници от Camouflage

Какво щяхме да правим, ако го нямаше подземния бункер на Camouflage? Откъде щяхме да си купуваме Vetements за бедни хулигани (класическият пилотски бомбър MA1 в 5XL размер), полеви M65, остриета на Böker и Manly, камуфлажни дъждобрани, военните конструктури, всичко за оцеляването в дивата природа и плюшени мечета във военни униформи? Отникъде, най-вероятно. За щастие, повече от десетилетие екипът на най-добрия български магазин за екипировка и облекло за професионалисти се грижи да разполагаме с най-доброто от сериозни марки като Mil-Tec, 5.11 Tactical, Tru-Spec и Tasmanian Tiger. Можем само да си сипем едно, за да ги поздравим за 11-тия рожден ден, да ви окуражим да се включите в игрите на Camouflage по този повод и да направим една селекция от 11-те най-добри тактически раници в онлайн магазина, които ще ви служат вечно.

Rush 72 е не само най-скъпата (479 лева), но и най-голямата като вместителност и габарити 72-часова раница 5.11 Tactical, която може да се похвали с капацитет от 55 литра и над 20 отделения за съхранение – напълно достатъчно за продължителни мисии и екскурзии. Изработеният от здрав найлон с водоустойчиво покритие модел разполага с главно, хидрационно и едно по-малко отделение с органайзър, а двата по-малки предни джоба в горната част и големите странични джобове с двойни ципове са с вътрешни разделители.

За разлика от по-малките модели в серията, в големия преден джоб на Rush 72 има допълнително място между себе си и основното отделение, в което може бързо и лесно да се поставят каска, връхни дрехи и друга по-обемна екипировка, за да са винаги под ръка. Специалното отделение за очила в горната част е с мека вътрешна част, двата компресионни ремъка и циповете YKK, с които може да се борави лесно дори и с ръкавици, са по подразбиране, подсилената долна част има два отвора за оттичане на вода от основното отделение. Остава само да изберете какви опознавателни знаци и нашивки да сложите върху велкро зоните.

Ranger 60 на Tasmanian Tiger (409 лева) е полева раница със среден обем, която има интегрирана V-образна рамка и достатъчно зони за окачване на допълнителни джобове и оборудване – все хубави новини за турист или професионалисти, който има нужда от повишена устойчивост и оптимално разпределение на тежестта. Има и вграден дъждобран, така че всичко е точно.

Компактната и многофукнционална раница Ignitor на 5.11 Tactical (369 лева) е изработена от леки и устойчиви материали и разполага с административен преден джоб с множество отделения, чието регулиране спрямо основното отделение позволява лесен транспорт и бърз достъп до връхни дрехи и други подобни.

По принцип, Trooper Pack на Tasmanian Tiger (359 лева) е универсална бойна раница, разделена на едно голямо отделение със възможност за пренасяне на хидрационна система с изходи за маркуч и три отделни предни джоба, всеки от които с малки отделния за аксесоари и екипировка. На практика, могат да я използват и цивилни заради удобната вместимост от 45 литра, покривалото против дъжд и системата за регулация на височината.

Mission Pack MK II (259 лева) е сериозна стъпка напред за средния клас полеви раници на Tasmanian Tiger заради многобройните подобрения, фокусирани основно във вътрешността и възможностите за подреждане и персонализация на пренасяната екипировка. Един пример: комбинираният панел в заднотo основно отделение позволява изпoлзвaне на модулни джобове във вътрешността както с MOLLE, така и с велкро монтаж или окачване.

Combat Pack MK II на Tasmanian Tiger (199 лева) е за хакери или черни нинджи, които искат компактна полева раница с приличен обем от 22 литра, две велкро зони и изработен от мрежеста материя, устойчив на износване и вътрешно подсилен с алуминиеви елементи гръб.

Mission Pac на Mil-Tec (120 лева) има фънки дизайн с много изрязвания и готина сплетена дръжка, но не пропуска да щади раменете и гръбчето с EVA пяна. Нямаме снимки от вътрешността, но разпределението е много удобно – голям джоб с отделение за хидрационна система и малък мрежест джоб, голям преден джоб с органайзер, два мрежести джоба и няколко с велкро, включително и пластмасов карабинер, двупосочни ципове и отвори за дренаж и кабел за слушалки или маркуч.

80-литровата Berghaus (90 лева) e втора ръка от германската армия, но може ли да се изусне такава тъмнозелена красавица?

Тac Pack 45 (299 лева) e подходяща за по-дългосрочни пътешествия на открито и е снабдена с новата V2 Plus-System, характерна за цивилната серия на Tasmanian Tiger. Голямата вместимост от 45 литра, множество удобни вътрешни и външни еластични джобове и регулиращите се странични ремъци с катарама я правят ужасно практичен избор и за непрофесионалисти.

Малката десантна раница на Mil-Tec (60 лева) e компактeн, здрав и практичeн модел от 100% полиестер, който предлага капацитет от 20 литра и molle система за допълнително закрепване на модулни джобове и аксесоари.

Rapid Origin (159 лева) е ултимативната градска раница на 5.11 Tactical, която умира са ежедневно носене и осигурява лесен достъп до цялото съдържание и вътрешен разделител за лаптоп.

Camouflage е в София на ул. Костенски водопад 58 и онлайн тук. Всички раници от селекцията в магазина са тук.