Спасете океана от 11 пластмасови бутилки с кецове за 431 лева

Екологичното партньорство на Parley for the Oceans и Аdidas продължава с лимитирано издание Ultraboost Parley – кецовете за бегачи, които очевидно са вдъхновени от тъмносините и зелени цветове на всяко пристанище и би трябвало да предотвратят достигането до океаните на приблизително единайсет пластмасови бутилки.

Точната бройка от предишното изречение е изчислена от количеството преработен отпадък, който отива за създаването на иновативния материал на Parley – основна част (има-няма 85%) от горната Primeknit част на тази обувка, разчитаща и на познатата Boost технология за комфорт, омекотяване и връщане на енергията с всяка стъпка.

Външната част на подметката е направена от естествени материали за по-голяма стабилност и по-добро сцепление при всякакви условия, а интегрираният в дясната обувка чип осигурява, цитираме, ексклузивно образователно изживяване относно замърсяването с пластмаса, достъпно с едно докосване на смартфона.

Дори и да не решите да бягате с кецове на цената на Yeezy Boost, винаги може да научите как да избягвате употребата на пластмаса в ежедневието.

Мъжкият модел Ultraboost Parley на Adidas струва 431 лева и е наличен в магазините на марката в Paradise Center и The Mall от 16 април.