8 модела слипове и боксерки за новия сезон

© KVRT STVFF

Забравете 31 декември. Истинската нова година започва с настъпването на есента. Независимо в каква посока теглят следваканционните планове, добрият гардероб няма да навреди. В основата му неизбежно стоят бельото и чорапите, чийто интимен характер да бъдат достояние единствено за нас и най-близкия човек ги прави особено показателни за отношението към себе си.

Макар съветът на Tom Ford да обновяваме шкафа за слипове, боксерки и чорапи веднъж на всеки шест месеца да не е по бюджета нa едни или желанието за по-малко консуматорство и повече устойчивост в модната индустрия на други, търсим идеалния баланс с Boyscоut селекция от 8 чифта боксерки и слипове за самоуверения, уважаващ себе си мъж.

Боксерките са предпочитаното бельо за мъже, които се вслушват в съветите на специалистите за полово здраве. Sunspel предлага възможно най-базовия модел боксерки, но не се заблуждавайте – основаната през 1860 британска компания знае точно какво прави. Този класически чифт до средата на бедрото е направен от 100% искрящ памук без нито един излишен елемент. Като дискретният заден панел, който има важната функция да не им позволява да се набират под панталон.

Sunspel Cotton Boxer Shorts, 90 лева от Mr Porter

Бельото и банските на KVRT STVFF са подчинени на много характерен спортен минимализъм. Черните слипове на испанския бранд от Барселона с ниска талия и лого от жакард печелят точки в състезанието за любим модел с удобна кройка, лека и проветрива, макар и изкуствена, материя (88% найлон и 12% еластан) и модерен дизайн. Бонус: безплатна доставка до България до края на месеца.

Черни слипове от KVRT STVFF, 90 лева

Класическите бели слипове никога няма да излязат от мода или да спрат да говорят, че сте самоуверен и зрял човек, който умее да се грижи за себе си. Съпружеският тандем от Ню Йорк зад бранда Håndværk залага именно на висококачествени базови модели дрехи и бельо (в случая слипове, направени от трико от пима памук), които са създадени преди всичко с мисъл за издръжливост и комфорт.

Слипове Håndværk, 100 лева от Mr Porter

Шведската компания CDLP използва лиосел за класическите си модели. Меката като коприна материя се води най-устойчивата такава, направена от целулоза – абсорбира по-добре бои за по-траен цвят, изисква по-малко вода в процеса на обработка и на всичкото отгоре запазва формата си. В комбинация с изчистения дизайн (дискретното лого на ластика на гърба е по-скоро символ за отношение към природата, отколкото статус), тесните боксерки на CDLP са повече от ултимативни.

CDLP Boxer Briefs, 58 лева за чифт или 150 за три (с безплатна доставка до България за поръчки над 120 лева)

Познавате Les Girls Les Boys като бранд с либерални разбирания за пол, който не вижда причина уличният стил да бъде лишен от домашен комфорт. Марката предлага няколко вида боксерки и слипове, като меките и свободни Jersey Boxers. В бяло те изпъкват заради семплия си дизайн, гладка памучна материя и приятно брандиран ластик. Лошата новина? Няма доставка до България и ще трябва да ползвате приятел или фирма за доставки от Великобритания като GabCo.

White Jersey Boxers Les Girls Les Boys, 48 лева с безплатна доставка до Великобритания

Не се заблуждавайте, чичовските боксерки са винаги секси, стига да не спрете да се грижите за себе си, разбира се. Calvin Klein са ветерани в бизнеса с мъжко бельо и функционални модели масово производство. И докато слиповете имат лошия навик прекомерно да се отпускат, боксерки като този класически раиран модел от памук с копче е повече от стабилен.

Широки боксерки Calvin Klein, 100 лева за два чифта от Asos

Бившият дизайнер на Victoria’s Secret Matthew Zink стартира бранда за бански Charlie by MZ преди десетина година и постепенно разширява асортимента с бельо, аксесоари и дрехи. Както можете да се досетите от творческата му биография, прочитът на Zink какво бельо трябва да носи съвременният мъж е доста фриволно, но измежду хмм… по-нишовите му модели, има немалко добре осъвременени класики като този произведен в Италия рибсен слип от любимия на дизайнера ултра лек материал микромодал. Доставката от Щатите (около 40 долара) обаче не е шега работа.

Ribbed Buck Charlie Classic Brief, 92 лева

Ако намирате сумата от 500 лева за чифт боксерки за неприлична, не сте сами. Tom Ford обаче може да си го позволи. Тексасецът лансира своята линия мъжко бельо миналата година, а овациите на модните редактори бяха за копринените леопардови боксерки с детайл от кадифе и гордото лого на луксозния бранд. Само за много специални случаи, явно.

Копринени боксерки от Tom Ford, 510 лева от Mr Porter