Любимците на Америка

Последното видео на Lana Del Rey продължава стремежа й да се представя като обречена 50-тарска мадама, която търси любовта и вниманието на зрели мъже, но така и не ги намира. Този път обаче историята е взета назаем от една от най-драматичните и обичани двойки (или може би тройки) в американската история. В National Anthem, пети сингъл от дебютния албум Born To Die, Lana играе ролите Marilyn Monroe (с собствено изпълнение на прочутото Happy Birthday, Mr. President в идентичен сет и със същата рокля) и Jacqueline Kennedy Onassis (Jackie O дори с характерната шапка), докато A$AP Rocky е президентът John F. Kennedy.

Режисьорът Anthony Mandler (почти всички видео клипове на Rihanna и доста голяма част от останалите съвременни поп звезди) e направил осем минутно видео ала домашните клипове на Super 8 от 50-те и 60-те, което представя идилични винтидж епизоди от живота на първата двойка като рождени дни, пушене на марихуана, дълги разходки по плажа, семейства, безброй прегръдки и целувки завършва очаквано с куршум в главата на A$AP Rocky, простете, JFK. И понеже сме почитатели на красивите картинки, решихме да си направим малко тапети за настолния компютър, лаптопа или телефона от сцените във видеото и да предположим откъде са вдъхновени:

1. Lana Del Rey Monroe прави своя версия на песента за рождения ден на президента John Rocky докато носи много точна реплика на прочутата бляскава и плътно прилепнала рокля на Jean Louis от празненството в Madison Square Garden на 19 май 1962, ушита направо върху Marilyn и на практика не може да се носи с бельо. Толкова по-добре.

2. Любимците на Америка в семеен портрет като ето този тук. A$AP Rocky носи приятни навити чино панталони в бледо оранжево, отпусната бяла риза, небрежно преметнат през раменете пуловер и задължителните златни бижута за изискан уикенд стил.

3. Lana като фаталната жена и изключително добра секретарка и любовница Joan Holloway от Mad Men (Christina Hendricks) на почивка в хижа в Аспен с обичайната плътно прилепната 60-тарска рокля, която подчертава пищното й тяло.

4. Семейна вечеря със задължителното пушене още преди десерта.

5. Разходката с ветроходна яхта в езерото изисква нова риза – класически button-down модел в синьо, който контрастира доста добре със златния часовник на Rocky.

6. Още един семеен портрет, който напомня на снимката на Jackie и John, за която споменахме по-горе.

7. Like a boss на фона на типичната американска кланова къща. Няколко поколения от семейство Kennedy живеят в ето тази къща на Кейп Код.

8. Слабостта на Lana към цветята не е от вчера.

9. 35-тият президент на Съединените Щати John F. Kennedy умира при покушение в Далас на 22 ноември 1963. Кеnnedy е в града на политическо посещение, което цели да смекчи напрежението между либерали и консерватори в американската Демократическа партия и има неблагоразумието да пътува с отворена лимузина по улиците на града. Застрелян е с два куршума в главата и умира половин час по-късно. Оттогава нито един американски президент не пътува в открити автомобили където и да се намира.

Тапетите с Lana Del Rey и A$AP Rocky могат да се изтеглят оттук. Междувременно можете да чуете дуетното парче на Lana и A$AP, което ще бъде включено в дебютния албум на рапърa. Очакваме го през септември. Lana, that’s my bitch. You can tell by the swagger and the lips. Много ясно.