Деа

Павел Павлов ни изпрати ново видео от серията Портрети в движение, което не е толкова предизвикателно колкото последния му опит. Красивото и харизматично момиче този път е 18-годишната Деа Панова, която обикаля и проучва обраслия с бръшлян двор на стара изоставена къща, нещо като isolated girl’s dreamlike experience по думите на авторите.

За разлика от историята във видеото, Деа не обича да се задържа на едно място освен ако не е уморена, иска да обиколи света и да й се случи всичко възможно. Естествено вече работи в тази посока. Рисува откакто се помни и винаги е знаела, че ще се занимава с изкуство по един или друг начин. Предстои да се запознае по-обстойно с графичния дизайн в края на лятото. Слуша рок, дъбстеп, пънк и малко електро. Напоследък набляга предимно на Grimes. Иначе е влюбена в Тhe Doors,The Kooks, The White Stripes, The xx, Joy Division, Band of Skulls, което ни звучи като траклиста на Boyscout подкаста на Ивета Димитрова. Браво на момичетата.

Наскоро се престрашава да пътува на стоп съвсем сам. Беше ме страх, защото има какви ли не олигровени по пътищата и въобще навсякъде. За щастие се качих при нормален човек, които ме закара точно до мястото, където исках да стигна, за да се катеря по скали с един приятел. Павел я заговаря по време на снимките за друго видео с класическата реплика Здравей, аз съм Павел, а ти сигурно си модел. Деа не е модел и не смята да работи като такъв в България поне засега. След дълъг разговор за снимки и обсъждане на общи идеи вече знаят какво искат да правят и така се появява видеото D.E.A.