Видео: Pyramids. Oт Frank Ocean и Nabil

Frank Ocean не си дава много зор с видеоклиповете, но имам невероятен нюх кога да разкрие нещо от своята конфликтна същност и ежедневие на най-интересния аренби и поп изпълнител, който се е появявал през последните няколко години. Видеото към пилотния сингъл от дебютния му албум се появи два месеца след излизането на Channel Orange и няколко часа след като Ocean откри сезона нa американската институция Saturday Night Live. Pyramids e същински мини филм с много внушение и символи, който успява да изобрази по изключително въздействащ начин провокативните метафори в текста на песента. Режисьор както обикновено е Nabil Elderkin (предишните клипове на Frank Ocean към Swim Good и  Novacane, а също и проекти за други интересни артисти като Kanye West, Bon Iver, and Antony and the Johnsons).

Видеото към Pyramids екранизира преработената версия на едноименния десетминутен епос, която залага предимно на по-бавната и чувствена втора част, но включва и много от мелодиите и интерлюдиите в Channel Orange.

Пътешествието на забавен каданс ни води от отдалечена пустиня към препълнен стриптийз бар с необуздана групова танцова оргия, където Ocean среща голяма част от Клеопатрите в текста на самата песен. Всичко започва сравнително спокойно с няколко бързи абсента преди Frank да застреля няколко бутилки, облечен като кучeтата на Тarantino или минорен Sammy Davis Jr., след което се впуска в бясно препускане с мотоциклета си на единственото шосе по средата на нищото в неназована пустиня (друг вариант на планинския самотен ездач във Five Seconds на George Lewis Jr./Twin Shadow и кого ли още не).

Високите скорости и безразсъдното каране никога не прощават и остава да гадаем дали катастрофата изпраща Frank в долната земя и въпросния стриптийз бар, където се мотае опиянен от алкохола между знойни и разкрепостени момичета по голи цици и дупета, които правят това, което…. хм, правят най-добре.

В един момент Frank се озовава и пред неонова пирамида, зад която неочаквано се появява китариста John Mayer с леко преработено соло за кодата на песента.

Ocean евентуално възкръсва обратно в пустинята с леко прашасал костюм, за да продължи да се мотае безцелно по пътя пред падналия си мотор и египетската пирамида в далечината на пейзажа.

Всичко това е озвучено от може би най-въздействащото аутро, което сме слушали напоследък: последната песен от албума, The End, с най-добрия текст и приглушена сърцераздирателна песен за трудно сбогуване. Въздействащ клип за наистина красива песен.

Следващото видео на Frank Ocean ще е към песента Thinkin Bout You. Режисьор: Nabil. Събрали сме малко тапети за компютъра с кадрите от видеото по-горе, които може да дръпнете ето тук.