СЕЛЕКЦИЯ: Мотористкото яке Insolitum на Minoár

Консервативното ровене в каталога на Minoár винаги завършва с добри находки. Подобен е случаят с вероятно най-достъпния като силует, но и приятно надграждащ познатата класика модел от последната мъжка колекция Insolitum (необичайно на латински), способен да се превърне във фаворит в личната колекция от връхно облекло.

Макар да изглежда, а и да е описан като модел с по-свободна кройка, мотористкото яке (670 лева) на напредничавата българска марка стои като ръкавица върху стегнат торс и се различава от останалите байкър якета по своя диагонален дизайн с геометрични парчета, вдъхновен от физиката на елементарните частици.

Чисто функционално, якето Insolitum има два диагонални обшити джоба в предната част, вдигната яка с емблематичната за Minoár шестоъгълна стоманена катарама на врата, къса дължина, YKK ципове, еластична талия и подплата.

Използваната веган кожа е (водо)устойчива и доста приятна на външен вид, особено ако се загледате в подчертаните с хоризонтални шевове рамене, готови да посрещнат апокалипсиса.

Мъжката колекция на Minoár e онлайн тук и офлайн в София на бул. Княз Александър Дондуков 131.