Бандата на остриетата

Здравите ботуши и боти изживяват истински ренесанс последните години покрай стремежа към повече функционалност, повече топлина, по-малко набиване на очи и завръщане към старите марки за работническо облекло и ретросексуалността. Последната се появи отново под алтернативното име лъмбърсексуалност наскоро заради картинките с брадясали дървосекачи, но това определение е само за начинаещи. Така де, зимните боти са задължително присъствие в гардероба на всеки младеж, който държи на утилитарен имидж и малко референции към любимите си добре облечени мъже, филмови герои и исторически сериали. Последната бърза boyscout селекция се състои от изцяло черни модели на Calvin Klein Jeans, които не са особено популярни с колекцията си обувки, но от време на време пускат нещо допустимо като за нас на прилични цени. Chukka ботите на снимката горе (135 лв.) са взети назаем от гардероба на Thomas Shelby и Peaky Blinders – най-добрият английски сериал напоследък, в който блестящият Cilian Murphy предвожда реалната историчка банда на остриетата в Бирмингам след Първата световна война. Облеклото на актьорите е смесица от добри костюми от туид (една идея по-скромни от онези в Престъпна империя), докато обувките са пример за вечен дизайн и практичност. Именно като настоящия чифт от кожа и текстил, което му позволява да се носи и в по-прилично време.

Байкърските ботуши (220 лв.) са особен модел обувки за мъже с перфектни крака и много големи топки, именно заради самото им наименование, което предполага притежанието на мотоциклет или поне на книжка за такъв. Но понеже нямаме нито едно от трите изброени неща, ще го играем фенове на новия Mad Max и Волният ездач, но без мощната машина и само с добре ушит тъмен деним и възможно най-доброто кожено яке, до което можем да се докопаме.

Повече от очевидно е, че високите войнишки кубинки (175 лв.) с осем дупки, две метални гайки, дебел грайфер и шита подметка могат да се справят и с най-отчайващите зимни условия без особени трудности. Освен това ще стоят добре върху краката на всеки статист в нео-нацистки филм или продължението на научно-фантастичната финландска сатира Iron Sky.

Цялата разпродажба на Calvin Klein Jeans е тук. Има достатъчно изчистени кожени кецове и велурени Chelsea боти за по-топли дни.