Връхните дрехи на Minoar са по-носими и по-добри от всякога

С редки изключения като този класически вълнен бомбър преди години, мъжката мода на Minoar се чувства комфортно най-вече в зоната на експерименталната откъм кройки и материи униформа, която не крие уважителните си референции и слабост по определени субкултури – затворена екосистема от егоистичен цялостен имидж.

Или, казано по-непретенциозно, достатъчно индивидуален и прекалено напредничав, за да бъде смесван с други марки без диплома за висш пилотаж в мъжкия стайлинг. Не за друго, а защото Minoar винаги залита по дълбаенето в силуетите от градската готика, религиозна символистика и трикотажни техники. Връхното облекло в последната мъжка им колекция YT обаче е неочаквана, но и напълно логична еволюция към функционални и една идея по-достъпни и лесносмилаеми кройки.

Теодора Спасова и Йоан Гълъбов описват цялата колекция като концепция за време и място, която създава диагоналите на Y и перпендикулярите на T като срутващи се елементи на илюзорно представяне на реалността. Ноу шит. Никаква идея какво точно имат предвид, но говорим за изцяло черна (как иначе?) колекция от връхни облекла с различни дължини и обеми и съвсем лека асиметрия и вталяване в талията, които се комбинират добре с монохромен гардероб в сиво-черната гама и от по-консервативни, но отворени към експерименти момчета.

Независимо дали посегнете към бомбърите, драпираните жилетки с и без качулка, късите блейзъри с обла яка, дългите подплатени елеци с качулка, ватирани якета с висока яка и силуетите с дълъг колан, връхното облекло от YT е крачка извън експерименталната комфортна зона и право в мъжкия гардероб за дизайн неща извън сезонните тенденции. Единствената спирачка са сериозните цени, но кой за каквото и колкото е работил през последното десетилетие.

Ляво: Яке с висока яка и колан, 1136 лева / Дясно: Ватирано яке с висока яка, 956 лева
Ляво: Вълнен бомбър с конструкция от панели, 872 лева/ Дясно: Бомбър с асиметрична техника, 852 лева
Ляво: Вълнено палто с колан, 1238 лева / Дясно: Памучно палто с колан, 1056 лева
Ляво: Памучен блейзър, 836 лева/ Дясно: Драпирана oversize жилетка, 768 лева
Ляво: Деконструирано яке без ръкави, 850 лева/ Дясно: Драпирана зимна жилетка, 690 лева

Мъжката колекция YT на Minoar е онлайн тук.