Календарните момичета нощуват на открито още малко

© Васил Германов за Ivet Fashion

Имало едно време една модна агенция, която засилвала прекрасни девойки като Гинка Лазарова, Михаела Бориславова, Албена Ценева, Мария Руньова, Мария Силвестър, Ива Янкулова, Ваня Билева, Нора Шопова, Деси Савова, Белослава Хинова и Бойка Матова към голяма част от най-престижните световни списания и клиенти.

Там някъде бил и модният фотограф Васил Германов, който не спирал да снима фотосесии за всички добри родни списания с почти всички модели на агенцията – от първите тестове до най-сериозните им сесии, че и отгоре. Съвсем логично, все още младият по онова време господин бил и несменяем титуляр за годишните тематични клалендари на агенцията, излизали между 2007 и 2019 в силно ограничен тираж и раздавани на партньори, приятели и жалки колекционери като нас.

© Васил Германов за Ivet Fashion

Е, календар не е имало от известно време, но Ivet Fashion и Германов са живи и здрави. Тази година агенцията става на трийсет и отбелязва кръглата си годишнина с Календарни момичета – изложба на открито с 26 широкоформатни кадри от  календарите през годините и едно пано, на което можем да си припомним всички месеци от всички изданията в размер на пощенска марка.

Съветваме да ги посетите преди неделя, защото едва ли ще ги видим скоро на едно място, освен в тираджийската кабина на BOYSCOUТ или в личните архиви на късметлии. Казваме календарни момичета, съответно няма как да очаквате кадри с Людмил Димитров, Георги Николов и Жак Коен, например.

Нито Германов, нито Ivet споменават нещо за лимитирано издание, книга, вестник или каквото и да било с всички накуп, та да – стреляме до неделя и стискаме палци отново да се завърнат в правилния момент.

© Васил Германов за Ivet Fashion
© Васил Германов за Ivet Fashion
© Васил Германов за Ivet Fashion
© Васил Германов за Ivet Fashion

Изложбата Kалендарни момичета на Васил Германов е на една от алеите в градинката Кристал (бул. Г. С. Раковски и бул. Цар Освободител) денонощно до 13 май.