Мъжкият лагер на Stereofox завършва с филм и компилация

Дузина български бийтмейкъри и музиканти се събират в приятна къща с панорама, за да палят барбекюта, да пият бири, да разкършват с баскетбол на близкото игрище и да записват заедно извън комфортната зона на собствените си студия.

Четиридневният мъжки лагер в Априлци завършва с първата българска бийт компилация, кратко филмче за включените артисти и тяхната колаборация и амбициозна заявка да постави страната на картата на световната инструментална алтернатвна сцена със завършен и добре изпипан продукт.

Проектът на доста активния лейбъл Stereofox (издал дебютния албум на Leena и последните EP-та на TromBobby и Peyotoff) e манифестация на неговото желание да работи бавно, органично и винаги приятно с продуценти така, че да развива близки взаимоотношения с всеки от тях и да развива споделена среда на креативност и дяволски добра музика.

Именно досегашната работа с някои от най-продуктивните БГ инструменталисти и бийтмейкъри провокира Иво Димчев и неговите колеги от Stereofox да съберат на едно място хора като TromBobby (Dayo, Southwick и единствените им приятели), Peyotoff (китарист, преподавател и бийтмейкър, чието дебютно EP излезе преди два месеца), EVDN. (джаз басистът и електронен експериментатор Евден Димитров), RADO (барабанистът Радо Казасов), Boyan (пианист и един от първите български артисти в Stereofox), Евгени Енчев-Гена (1/3 от So Called Crew и сърце на много други проекти), Low Heat (Боян Бойчев, преподавател в Sound Ninja и автор на космически хип-хоп с абстрактни бийтове), Smyah (човекът зад Sound in Picture), Kamen (мега талантът зад Leena и собствените си силни албуми), младия Ymprl (фючър бейс с чувствени мелодии) и DJ DELightfull (олицетровение на модерния търнтейбълизъм).

Bulgarian Beat Wave включва 19 инструментала, повечето от които са колаборации, записани по време на престоя на цялата банда в Априлци. Остава само да разберем дали Lotus на Peyotoff, TromBobby и EVDN. ще влезе в сауднтрака на някой великолепен любовен филм.

Bulgarian Beat Wave Vol. 1 (Stereofox) e в стрийминг платформите.