Направете си услуга и слушайте (последния) Fabric 100

Адмирации за Урсини, който намира пролука между свиренето с немски хард техно диджеи и грижите за чисто новото си второ куче, за да препоръча Fabric 100. Последната (съвсем буквално) миксирана компилация е своеобразен край на една приятна 17-годишна традиция едноименния лондонски легендарен клуб за физически реализация на неговата мисия за подкрепа на електронната ъндърграунд музика, превърнала се в доста красноречива хроника на най-големите тенденции и жанрови завои на най-добрите артисти в тази култура като Omar S, Shackleton, Nina Kraviz, Levon Vincent, Surgeon и Maya Jane Coles.

Наред с DJ Kicks на K7! и Body Language на Get Physical, едноименната компилация на Fabric винаги е била супер гаранция за интелигентна музика за главата и краката, която отразява не само това какво се случва и как се развива не само сцената в Лондон, но и в Европа като цяло. Краят на серията в настоящия й формат (като другата известна и дългогодишна компилация на клуба Fabriclive) е под формата на троен диск, който събира вдъхновението и атмосферата от двете десетилетия на Fabric.

Тримата артисти с по един диск всеки не са случайни. Craig Richards (aвтор на първия микс в серията от 2001) и Terry Francis са най-дългогодишните резиденти на Fabric в събота вечер, е Keith Reilly е един от създателите на клуба, който едва сега записва свой микс за клубния лейбъл. И докато Richards набляга на електро звученето от малко познати тракове на своите съвременници (Monolake, Rutherford, Larry McCormick), Francis (името зад втория микс от серията) улавя мейнстрийм духа на най-голямата зала, техно звука на втората зала във Fabric и експерименталната история на Room 3 (Joeski, AudioJack, Gel Abril, Kevin Yost, Tiefschwartz). Само Reilly разведрява атмосферата с позитивен соулфул хаус (Vondelpark, Siopis, Taube, Eddie Richards, Hyenah).

Компилацията Fabric 100 е на пазара.