ГАЛЕРИЯ: Улично изкуство за вкъщи в Credo Bonum

Sito Studio обича да гази дълбоко в бизнеса с интензивни творчески работилници, които обогатяват не само средата и практиката на любопитни артисти и абсолютни любители, но и дома на всеки фен и колекционер с афинитет към графичните изкуства.

Последният подобен проект на споделеното студио за ръчен ситопечат в комбина с готината резиденция NoPoint Atelier и платформата за визуални изкуства Visionary завършва със софийска изложба на сериграфии от популярни стрийт и графити арт художници. Street Art за вкъщи събира ръчно отпечатаните творби на Алекси Иванов, Bilos, The Felon, Gana, Glow, Jermain, Kotk и Mouse, реализирани по време на серия експериментални работилници в Sito Studio и NoPoint.

Каква е разликата и защо ситопечатът е доста добра идея за колекционерите? За разлика от дигиталния печат, при който всяко изображение е идентично репродуцирано, ръчният печат позволява по-голяма свобода за експерименти, характер и претендиране за уникалност.

Aвторските сериграфии в лимитиран тираж от Street Art за вкъщи представляват цветни илюстрации, експериментални композиции и графики, реализирани под формата на принтове (50 x 70 см), мини-принтове (15 x 21 см) и вездесъщи еко торбички. Достъпният формат на произведенията е съвсем умишлен, за да може всеки да отнесе малко улично изкуство у дома, в пряк и преносен смисъл.

Груповата изложба Street Art за вкъщи е в софийската галерия Credo Bonum (ул.Славянска 2) до 6 май. Повече информация за събитието има тук.