Apple сменя чипа, обновява дизайна и пуска цветни iMac-ове

Предвид всички новини от последното събитие на титана от Купертино, Apple явно са в настроение за пролетния фестивал на цветовете Холи или поне за вкарване на (ярък) цвят в омръзналите домашни офиси.

Освен лилав iPhone 12, Tim Cook и неговите колеги систискат ръцете за първия сериозен редизайн на iMac от 2012 насам. Обновеният настолен Apple е с новия ведомствен процесор М1, представен за пръв път миналия ноември в лаптопите на компанията. Именно изключителните характеристики на въпросния чипсет са в основата и на опитимизирания дизайн на самия корпус, който е доста по-тънък (само 11,5 милиметра) и малко по-ръбат от своите предшественици.

Красивият 24-инчов 4,5К Retina дисплей пленява с 11,3 милиона пиксела, може да се адаптира и променя цветната температура според околната среда и е снабден с по-малка стойка за основа, HD уебкамера с разделителна способност от 1080p, по-добри микрофони и система от шест тонколони, които подържат Dolby Atmos звук.

Разбира се, първоначално всички обръщат внимание на промяната, която се набива най-лесно на очи – новият iMac се предлага в общо седем ярки цветове като червено, сиво, синьо, зелено, лилаво, оранжево и жълто, за да задоволи исканията на всички, които отдавна са си мечтали за компютър с цвят на лавандула или горчица.

Обновената клавиатура пък е снабдена с бутон за емоджита и Touch ID, а цялата периферия и аксесоари могат да бъдат поръчани в идентичен цвят като основната машина. Новият 24-инчов iMac замества 21.5-инчовите модели в асортимента, но графичните дизайнери, монтажистите и почитатели на големи екрани могат да бъдат спокойни – 27-инчовият iMac все още се предлага, без да е обновен, поне засега. Поръчките започват на 30 април в обичайните места като iStyle, Plesio и останалите.