Ballantine’s 7 Bourbon Finish: изискан шотландец с презокеански нрав

Ballаntine’s представя още един член от своето семейство: новият седемгодишен смесен скоч Ballantine’s 7 Bourbon Finish, който съчетава дълбочината на шотландското уиски със сладостта на бърбън финиш.

Съчетаването на двете дълги традиции в дестилирането на уиски е отлична новина за всеки фен на Ballantine’s, който иска да опита специално подбран скоч, оставен да отлежи в дъбови бъчви най-малко седем години, преди да бъде преместен в бурета от американски бърбън.

Елегантното съчетаване на двата аромата води до изключителен вкус. Класическите нотки на мед и червена ябълка във вкуса на Ballantine’s са подчертани с плътен характер от дългия процес на отлежаване и обогатени със сладкия аромат на ванилия и карамел, типичен за повечето бърбъни. 

Ballantine’s 7 Bourbon Finish всъщност е създаден в чест на основателя на прочутата марка George Ballantine, който оставя своето уиски да отлежи седем години преди продажба още от 1872 – много преди да бъде въведен законът за минимум три години отлежаване за всеки скоч.

Aко попитате Sandy Hyslop, майстор-купажистът на Ballantine’s, какво отличава Ballantine’s 7 Bourbon Finish, първите му думи засягат сблъсъка на международните методи за произвеждане на уиски. Процесът на отлежаване и финиширане в бъчви от бърбън допринася за плътната, леко кремава консистенция и карамелена сладост на бленда – перфектен за любители на скоча, които проявяват интерес към бърбън, и феновете на бърбъна, които искат да преминат към скоч.

Добре премисленият поклон към традициите и в иновациите си личи и в графичната идентичност. Бутилката Ballantine’s 7 Bourbon Finish е обозначена с гладък черен етикет с бял шрифт и леки златни детайли. Класическата форма на бутилките Ballantine’s и етикетът с форма на шеврон са запазени, за да ги разпознаете където и да сте.

Ballantine’s 7 Bourbon Finish струва 29 лева в избрани магазини за уиски и онлайн в DrinkLink. Повече информация има във Facebook страницата на Ballantine’s България и онлайн тук. Не забравяйте да консумирате отговорно. Публикацията излиза с подкрепата на Перно Рикар България.