СЕЛЕКЦИЯ: Каска за мотор Gringo от Biltwell

Имаме смътно усещане, че градският и извънградски Blacktea си отива най-много с ретро каската Gringo на Biltwell заради отличното съчетание между жесток винтидж дизайн и възможно най-модерните системи и характеристики за сигурност в последната.

Макар най-важната им задача е да спасяват човешки животи, мото каските не страдат излишно и от постоянната еволюция в технологиите, която им позволява не само да предпазват от коравия характер на асфалта, но и да изглеждат дяволски добре, докато го правят. И понеже не ни се рискува излишно с брадата и зъбите, избираме красив модел за цялата глава (full face), за да се върнем в златните години на мотоциклетизма, а именно 60-те и 70-те.

Gringo-то на Biltwell е като свалено от главата на Steve McQueen и Evel Knievel, но достатъчно разработено и тествано, за да покрие най-високите европейски (ECE R22.05) и американски (DOT) стандарти за сигурност със своята външна част от инжекционно излята обвивка и вътрешна част от трипластова защитна подложка от експандиран полистирен. Звучи сложно, но явно е достатъчно добро, за да върши работа.

Колегите от Gear Patrol твърдят, че все още (за щастие) не са пробвали силата му при сблъсък или удар, но е идеален и много удобен във всички други сфери, особено при дълго каране. Избирате между повече от дузина цветове, а и може да прикачите козирка или визьор.

Цената също не е никак лоша ($175) и нерядко се класира под тази на много от висококачествените съвременни мото каски, без да има претенции за повече от градско каране и по-къси разстояния – без трансконтинентални пътешествия ала Ewan McGregor.

Каската е визьор Gringo S ($220) също не е лоша идея, особено ако стреляте директно на ултимативното ретро Spectrum ($250) на снимката по-горе. Та така, със здраве да я ползвате и никога, ама никога да не разбирате колко е яка от първа ръка глава.