Vans и MoMA почитат знакови артисти от колекцията на музея

Vans продава достатъчно добре всичките си класики, за да си позволи всякакви артистични и много цветни експерименти през месец. MoMA пък е достатъчно широкоскроена, за да търси готини партньори за колаборации и реклама на великите си артисти пред младежката аудитория, така че бракът между двете американски институции не е само по сметка, но и по (голяма) любов.

И защо не, след като Vans имат огромен успех с подобни идеи? Само си спомнете капсулните колекции с музея на Van Gogh и картините на Frida Kahlo. Първата част от колаборацията между Vans и МоМА ревизира знакови произведения от постоянната колекция на музея, за да ги прехвърли върху тениски, блузи, раници, шапки и кецове, много ясно.

Серията започва със Salvador Dalí, Василий Кандински и Claude Monet в края на септември, за да продължи с втора част и Edvard Munch, Jackson Pollock, Любов Попова и Faith Ringgold през ноември.

Иконичното Постоянство на паметта от 1931 е вероятно една от петте най-известни картини на Dalí, която илюстрира силното му вдъхновение от подсъзнателното, сънищата и сюрреалистичната символистика и е разпъната по необикновен начин върху всички панели на Old Skool Twist. Последният също е с леко променена конструкция, за да се напасне с картината, но си остава дяволски удобен.

Пионерът на абстрактното изкуство Василий Кандински рисува Оранжево 1923 с помощта на графика, правена докато преподава в Баухаус. Класическият Slip-On на Vans е просто идеално платно за подобни форми и цветове.

Освен в сюрреализъм и абстрактен конструктивизъм, Vans не пропуска и импресионизма в работата на Claude Monet и картина от прочутата му серия с водни лилии върху модела Authentic.

Колаборацията включва и цветен ремикс на класическия шпахматен десен на Vans в тон с графичната идентичност на MoMA не само върху кецовете ComfyCush Old Skool and Era, но и върху облекло.

Колаборацията на Vans и MoMA излиза на 30 септември в избрани магазини на Contrabanda и онлайн тук.