FXDR 114 е новият по-лек и мощен звяр на Harley-Davidson

Harley-Davidson има нов мотоциклет, който изглежда повече от идеален спътник за едно хубаво пътешествие по цялата дължина на Подбалканския път. Агресивният круизер FXDR 114 е хитра кръстоска между драг байк и изтребител, която се вписва идеално като десетия член в softail линията с неумолимо мощни Milwaukee-Eight 114 двигатели и олекотени шасита.

Желанието на инженерите да олекотят цялата машина си личи и по използването на алуминий вместо стомана за рамата от заварени тръби за седалката и опашката, задната вилка, предната джанта с много тънки спици, което се отразява отлично върху общото тегло и поведението на задното окачване.

Здравото шаси и регулируемо окачване отговарят на движенията и темперамента на ездачи, които нямат търпение да излязат на някой път със завои или да се придвижват умело из градския трафик. FXDR 114 е получил най-мощния двигател, стъпвал някога на softail шаси, а именно V-Twin Milwaukee-Eight 114 със 160 Нм въртящ момент.

Освен с гърления рев на проектирания специално за завои ауспух, новото Harley се откроява от останалите и с изцяло LED осветлението от преден фар, задна светлина и мигачи. Цената в Щатите започва от 21 хиляди долара, тези за България обаче още не са обявени, поръчките за клиенти също не са стартирали. Ще трябва малко търпение.

Повече информация за Harley-Davidson FXDR 114 има тук и в софийския шоурум на марката на бул. Ботеградско шосе 348.