It’s Not Funny: Sa6ettu и Dzhingibi пускат общо печатно издание

Когато преди години си говорихме с Мирослав Живков (Dzhingibi) за довършителните работи по NoPoint, не сме имали никакви съмнения, че ще се справи с развиването на чудната арт резиденция и принт студио в симпатично споделено място за вдъхновение, спокойни разговори, люти коктейли, градински домати и работа с интересни и доста смислени български и международни артисти.

Последният подобен колаборативен проект започва с рисуване върху общ лист и завършва с It’s Not Funny – изложба и колекционерски зин в комбина с жестоката Александра Георгиева (Sa6ettu). Спонтанната среща между двамата художници се случва именно в NoPoint, където се възползват от пълните възможности на ситопечата и ризографа в продължение на няколко месеца, за да създадат свое независимо и ръчно печатано издание.

It’s not funny или рисковете на живото печатане: Александра Георгиева в NoPoint Atelier

Всичко е изработено на ръка в ателието, но по-интересната част е как Георгиева и Живков са се справили със своя семпъл опит за сливане на нашите артистични подходи и начини на изразяване в един общ стил. Макар индивидуалните стилове на двамата да са силно индивидуални и визуално лесни за разграничение (ирония, сарказъм и абсурдни смешни лица на Георгиева и монохромни графики с различна техника на Живков ), Sa6ettu и Dzhingibi са достатъчно млади и нахъсани, за да експериментират с първични свободни рисунки, смесване на различни медии и техники и игра с форми, линии и сложни композиции.

Александра Георгиева рисува за It’s Not Funny
Част от рисунките по време на работата върху It’s Not Funny
Мирослав Живков пипа част от рисунките в процес за It’s Not Funny

Съдейки по крайния резултат, получило им се е добре. Книгата съдържа над 60 страници ризо печатани илюстрации и има двуцветна ситопечат корица в А3 размер. Oчаквано, It’s Not Funny е в изключително лимитиран тираж от 40 екземпляра, които ще свършат за нула време, както трябва.

Илюстрация от It’s Not Funny на Александра Георгиева и Мирослав Живков
Илюстрации от It’s Not Funny на Александра Георгиева и Мирослав Живков
Илюстрации от It’s Not Funny на Александра Георгиева и Мирослав Живков
Илюстрации от It’s Not Funny на Александра Георгиева и Мирослав Живков
Илюстрация от It’s Not Funny на Александра Георгиева и Мирослав Живков

Изложбата и колекционерският зин It’s Not Funny на Александра Георгиева и Мирослав Живков са в КО-ОП от 8 до 21 октомври. Повече информация за събитието има тук.