NSFW: Еротaнатос на Julien Voinot

© Julien Voinot

Какво друго в петък, освен да се разходим до смела изложба, посветена на Julien Voinot и вечното напрежение между любовта и смъртта?

Роденият през 1975 французин вече близо двайсет години работи по серия колажи върху А4 хартия, характерни за така наречената практика пост-фотография – вместо да се снима, авторът използва намерени снимки, известни или анонимни произведения на велики майстори или гледки, снимани от непознати. Въпреки различните теми, има и повторения: женското тяло в актовата фотография или класическо изобразяване на жената съблазнителка в различни пози и обградена от провокативни аксесоари, наред с изображения на война или насилие или пък други, често фрагментарни и по-неразличими снимки.

Оттам и името на изложбата Еротанатос, което не противопоставя любовта и смъртта, а маркира повтарящия се сюжет на фотомонтажите на Voinot. Избирам изображения, представящи широк спектър от историята на фотографията – артистична, професионална или любителска, без да ме интересува йерархията на жанровете. Изборът е представителен за фотографската продукция и за най-разпространените й теми като секса и смъртта – неизчерпаеми сюжети. Точно така!

© Julien Voinot

Еротанатос се открива тази вечер sled 18:00 в The Fridge на ул. Генерал Паренсов 6Б и може да бъде разгледана ежедневно до 30 април между 16:00 и 19:00. Повече информация за събитието има тук.