NoPoint иска да е споделено принт студио край Габрово

Феновете на аналоговите машини и вдъхновението сред природата могат да помогнат за реализирането на последния етап на NoPoint – живописна арт резиденция с принт студио,  която иска да се превърне в споделено място за вдъхновение на артисти далеч от бързото темпо на града.

Дългогодишната идея на 25-годишния Мирослав Живков за подобно място в родния му град започва да се случва реално след като намира и купува подходяща за целта красива къща в идиличния пейзаж на габросковото планинско село Баланите. След двугодишна сериозна реновация на общите части и грижа за малката зеленчукова градина, Миро е готов за най-голямата стъпка – превръщането на старата плевня в ателие за рисуване и принтиране с литографски преси.

    Веднъж готово, ателието ще бъде включено в международната мрежа за артистични резиденции и ще приема артисти от цял свят, способно да се вдъхновят от и оценят спокойствието на работата извън града. Културният обмен и образователна програма на NoPoint предвиждат и много дни на отворените врати, открити лекции и работилници по калиграфия. Дотогава, може да научите повече подробности за готиния проект във видеото на Миро и да подкрепите кампанията в Indiegogo, особено ако сте съпричастни към подобряването на визуалната култура.

    Indiegogo кампанията за реализирането на NoPoint е тук.