Etat Pur е чиста грижа за кожата

Харизматичният Jean-Noël Thorel изглежда като човек, на когото можеш да имаш доверие. Създателят на независимата френска компания Naos изповядва утопичната вяра, че може да предизвиква статуквото в козметичната индустрия в помощ на човечеството. И го прави успешно вече повече от 40 години с радикални нововъведения и десетки патенти.

Но защо да обръщаме внимание на още една грижа за кожата? Простата философия на Jean-Noël Thorel се формира още в младежките години, докато работи в аптека и вижда от първо лице от какво се нуждаят хората за своята кожа. Така се зараждат основите на новаторския научен подход екобиология, разглеждащ кожата като екосистема и грижата за нея като начин да се запазят и подсилят нейните естествени механизми. За разлика от традиционната козметика, екобиологичният подход действа в дълбочина, вместо само на повърхността и това му дава право да претендира не просто за козметичен, но и за терапевтичен ефект.

И докато Bioderma впряга екобиологията в полза на дерматологията и запазването на здравето на кожата, а Institut Esthederm набляга на естетика и красота, третата марка в компанията État Pur (чисто състояние на френски) завършва хуманистичния цикъл на Jean-Noël Thorel с персонализирана грижа и обещание да осигури само това, от което кожата се нуждае, за да функционира правилно – нито повече, нито по-малко, винаги с чисти и качествени съставки в точната доза.

В индустрия, която се надпреварва да изкарва нови формули и работи с над 30 хиляди съставки, État Pur ползва не повече от 300. Продуктите за почистване и хидратиране на марката съдържат единствено полезни и безвредни съставки, които имитират естествено наличните в кожата.

Освен чиста биомиметична грижа за хигиена и хидратация, État Pur развива и линията Чисти активни молекули за ефективно, целенасочено и научнообосновано третиране на проблеми като мимически бръчки, пъпки, черни точни, разширени пори, дехидратация, чувствителност, зачервяване и други подобни. Допълнителни бонус точки заслужава и отговорният стремеж на компанията да намалява опаковките и да работи с материали и производители, зачитащи околната среда.

В сайта на État Pur има изчерпателна информация за формулите и тяхното действие, а също и удобна онлайн диагностика без аналог в онлайн козметиката (тест за дефиниране на типа кожа и основните й проблеми), която насочва към правилните продукти:

Стъпка 1: Почистване. Всеки тип кожа изисква ежедневна грижа, за да бъде овладяна и научена да живее нормално. Всичко започва с дълбоко, но нежно почистване с продукти като почистващия освежаващ гел (23 лева) на État Pur, който премахва ефективно нечистотиите и излишния себум (мастният секрет, който запушва порите) и намалява досадните зони на лъщене, но без да предизвиква онова досадно чувство на обтягане.

Стъпка 2: Третиране. Малкият флакон с Чиста активна молекула Салицилова киселина 2% (29 лева) помага за локално справяне с пъпки и черни точки, изглежда текстурата на кожата и отпушва порите. Ползва се само вечер върху проблемните зони, за да ги атакува на тъмно и да си свърши работата. Една капка е достатъчна за нанасяне върху няколко пъпки, а първите резултати са видими след три дни.

Стъпка 3: Хидратиране. Лекият хидратиращ крем (36 лева) подпомага отглеждането на еластична и мека кожа без омазняващ ефект и има дълготрайно действие. Използва се сутрин и вечер по цялото лице и шия и обещава баланс между хидратация и подхранване, съобразен с нуждите на смесената кожа.

État Pur се предлага само онлайн тук. Онлайн диагностиката на кожата е тук. Публикацията излиза с подкрепата на Наос България.