Girlscout: Костюми с големи ревери от Giuliva Heritage за H&M

Споделената любовна и креативна история на чаровните съпрузи Gerardo и Margherita Cardelli Cavaliere започва в Рим преди години и се развива бурно, типично по италиански.

По онова време, той върти мъжката bespoke марка за неаполитански костюми Sartoria Giuliva, а тя управлява консултантска компания за луксозни и лайфстайл марки. Случайната среща между двамата води до бърз брак и проспериращ семеен бизнес под формата на Giuliva Heritage – вдъхновена от неаполитанската традиция и класически мъжки силуети луксозна марка за скъпи дамски блейзъри, костюми и дрехи извън времето.

Но истинското начало на трансформирания бранд е провокирана от едно мъжко палто с двуредно закопчаване, което Margherita свива от гардероба на своя любим и забравя (отказва – бел.ред.) да върне. Така или иначе, още от тийнейджърка носи панталоните с висока талия и саката на своите баща и дядо, а Gerardo се гордее с факта, че никога не е носил джинси, а само ръчно изработени костюми, сака, панталони и ризи по поръчка.

Три години след старта с дамска колекция с Париж, Giuliva Heritage представя и своята прет-а-порте колекция за мъже. Всеки модел се произвежда изцяло в Неапол и предимно на ръка с възможно най-добрите конци и платове, което оправдава и астрономическите цени (в хиляди).

Бързото налагане на марката в най-големите онлайн магазини за луксозни стоки провокира и H&M да ги покани за микро колаборация с дузина есенни базови и неподвластни на тенденциите модели, вдъхновени от идеята на италианците за женствена елегантност чрез мъжки кройки.

Резултатът: костюми в две части от сака и блейзъри с двуредно и едноредно закопчаване и (широки) ревери и панталони с висока талия и басти от рециклиран полиестер и вълна и органичен памук, красиви класически палта, свободно падащи рокли и блузи с поло яка в бежово, тъмно и светло синьо, бордо, райе и шотландско каре.

Пресъздаването на кройките и дизайна на италианската семейна марка с достъпните и доста по-евтини платове и производствени процеси на шведския гигант за масова мода със сигурност се различава значително от оригинала, но въпреки това шведите насърчават да се грижим добре за моделите и да ги носим сезон след сезон.

Уви, красивото сако от втория кадър ще го гледаме само на снимка. Колаборацията между Giuliva Heritage и H&M не включва и мъжка колекция.

Дамската колекция Giuliva Heritage x H&M e в софийския магазин на шведската марка на бул. Витоша 6 от 3 септември.