Zara преоткрива деним гардероба на Charlotte Gainsbourg

Паралелна кариера на Charlotte Gainsbourg в музиката и киното е достатъчно знаменита сама по себе си. Дъщерята на татко Serge Gainsbourg и мама Jane Birkin обаче е синоним и за онзи неподражаем френски стил на обличане, който се върти около възпитано мръснишката елегантност извън времето, силните рафинирани акценти и доволно количество деним.

Zara пък обича да се вдъхновява и пипа актуални френски икони като Saint Laurent и Balenciaga и решава да си партнира още веднъж с Charlotte (след като я ангажира за лице на домашната колекция от миналата година) за капсулна деним колекция, която съдържа най-важните основни модели от личния гардероб на Gainsbourg.

И понеже говорим за достъпна бърза мода, целият процес от вдъхновението до прототипите отнема точно две седмици – без никакво време за прекалено концептуализиране, чудене и дилеми какво точно да включат. Безкрайните възможности на демина са свити до стегната селекция, която кореспондира приятно с вродения вкус на 50-годишната Charlotte и нейния автентичен, свободен и самоуверен дрескод.

Вместо да копират редовните и къси рокли от горните две марки, Charlotte и Zara се насочват най-вече към 70-тарското влияние на OshKosh денима (в невероятния стил на нейната майка, разнищен подробно в Pinterest, ако случайно някой не го е засичал) в търсене на перфектните джинси, така наречените Charlotte, в две различни кройки: една вталена цигара за носене с ботуши и боти и една по-отпусната и права за по-ежедневен и свободен дрескод в домашния офис или в градината с децата.

Какво още: черен перфориран сутиен бралет, леко отпусната и полопрозрачна блуза с бълъг ръкав, бял топ, пуловер, две различни деним ризи (широка и по-вталена с яка), тишърт. широко деним яке, блейзър и това е – ежедневна униформа за всяка стилна мацка.

Колекцията на Charlotte Gainsbourg за Zara е онлайн тук.