Банските на Rudi Gernreich се завръщат по-секси отвсякога

Днешното апатично сърфиране след залез слънце води до моментална превъзбуда при попадането на възкръснала модна история, последвана от посърване заради мисълта как да преглътнем кошмарното и много долно БГ определение за безсрамно тънки бикини.

За щастие, феноменалният изрязан силует на футуриста Rudi Gernreich изтрива лошия вкус от думата прашки. Австрийският радикален дизайнер и емигрант в Холивуд предизвиква пуританите от 70-те години в Щатите с изобретяването на модел, който отговаря на хедонистичното желание на все повече мъже и жени да плуват и да се пекат (полу) голи без да бъдат арестувани моментално.

Последното е напълно възможно, тъй като Gernreich е дизайнер на наистина скандални (поне за времето си) бански костюми като прочутите дамски монокини. Смелият му манифест от началото на 70-те споменава бразилските бански, препаските на сумо бойците и сандалите като основни вдъхновения за изобретения от самия него (и патентован) унисекс дизайн на свръхизрязани прашки бански в черно или кафяво, направени от бързо съхнещ найлон само и само да залеят за нула време плажовете на Южна Калифорния.

© Oliver Hadlee Pearch за Rudi Gernreich

Настоящите собственици на едноименната марка почитат тази радикална революция на границите на добрия вкус със серия от 70-тарски бански костюми, без да пропускат и въпросния легендарен модел (€265 oт Rudi Gernreich и Net-A-Porter) след половин години работа върху оригиналните скици с кройки и префасонирането им в нови платове.

Резултатът, както се вижда в нарочната фотосесия на двата основни модели, е ужасно привлекателен и напълно достоен за слогана Free Your Mind and The Ass Will Follow.