Купуваме от онлайн изложбата на добрите БГ фотографи

Бягане в Арагон © Мая Венкова

Be Duende и Ко-Оп се ориентират доста прилично в новата дигитална реалност на всеобщо лутане, несигурност, здравословно изискване за социална дистанция и липса на големи блокбъстър изложби.

Почти три месеца след своя поп-ъп за родни илюстратори, двете платформи обръщат внимание и на 15 млади и установени фотографи от България, които има какво да кажат. Макар разнородната тематика на предварителното предоставените снимки да е далеч от глобалната пандемия и антиправителствените протести от последните седмици, организаторите смятат, че изкуството на включените артисти може, цитираме, да ни даде някои отговори, както и да повдигне въпроси и да ни накара да се замислим върху миналото, сегашното и бъдещето.

WCL Beach Kids © Михаил Новаков

И докато мислим за минало, настояще и бъдеще и мислим за бягство, но не от отговорност с чувство на апатия и безразличност, а навътре към себе си за нови идеи и вдъхновение, преди да застъпим отново в триъгълника на властта, Be Duende и КО-ОП предлагат малко сламки с кадри от Александър Станишев, Антония Баръмова, Васил Германов, Виктор Бобчев, Гергана Петрова, Димитри Стефанов, Златимир Араклиев, Любомир Игнатов, Мартин Атанасов, Мая Венкова, Михаил Новаков, Мия Новакова, Симон Варсано, Томислав Рашков, Яна Лозева и фотокниги от Фелия Барух, Никола Михов и EEP Berlin.

Ела при мен 3 © Яна Лозева

Както си личи от азбучния списък по-горе, само хубави хора. Изпуснали сте предишната възможност за велики принтове от любими БГ фотографи? Look no further, както би казал премиерът на завладяната държава.

LA 40 27 © Алекснадър Станишев
Ляво: Той © Мартин Атанасов/ Дясно: © Гергана Петрова
В подножието © Димитри Стефанов
Ляво: © Васил Германов/ Дясно: Minimal Body Series #7 © Антония Баръмова
Mind © Любомир Игантов
Transitions © Мия Новакова
© Томислав Рашков
Лисабон © Симон Варсано
© Виктор Бобчев

Online Photography Pop-Up Exhibition and Sale е от 28 юли до 4 август онлайн тук. Повече информация за събитието има тук.