Изложба на Емил Бузатов

Приятелите и колегите на фотографа Емил Бузатов отбелязват година от внезапната му кончина по най-добрия начин с мемориална изложба на част от дългогодишната му работа за по-добрите модни и интериорни списания в България. Емо е един от основателите на Студио МЕМ. Другият основен човек в студиото допреди години е Симеон Свиленов или просто Мони от Мони&Емо. Не беше просто съвместна работа, а начин на живот, приятелство, партньорство и конкуренция. Разбиране без думи, смесено с много часове безсмислени спорове. Аромат на кафе, звук на зарчета по дъската на таблата, безпаметни нощи, неудържим импулс за нещо ново… Момчето, което отказа да порасне и ние скрито му завидяхме. Изложбата представя различни фотографии от 15-годишната му кариера.

Според Кристина Симидчийска от списание Eva, изложбата може и да не отразява най-доброто от работата на Емо, но затова пък събира много истории от немалък период време. Тези, които го познаваха знаят. И зад всеки кадър ще разпознаят усмихнатите кристално сини очи, пълни с неприкрито любопитство. Заразителен вкус към неподправените удоволствия в живота. Щедро сърце. Най-щедрото, което съм срещала. Фотографът Петър Драганов пък е научил от Бузатов, че освен да гледаш, трябва и да виждаш. За Августина Маркова Бузатов е бил истински приятел и човек, с когото е открила химия в съвместната си работа.

Силни думи и задължителна изложба за приятели, познати и непознати.

Мемориалната изложба на Емил Бузатов се открива тази вечер след 19:00 във Фабрика 126 – бул. Княгиня Мария Луиза 126. Утре след 13 часа на същото място е предвиден уъркшоп с фотографа Енчо Найденов, а в неделя – серия беседи с участието на Калин Руйчев, Темелко Темелков, Дилян Марков, Светослав Караджов, Симеон Свиленов, Васил Германов, Александър Осенски, Момчил Христов и още други. Постарайте се да я разгледате до неделя включително.