National Geographic снима Европа отвисоко

National Geographic подава синьото хапче на политическата забрава, за да ни накара да оставим за момент проблемите на Стария континент (и вечния Брекзит) и да си припомним защо обичаме Европа и къде още (не) сме ходили.

Шестте епизода на Европа отвисоко представя живописни кадри от Германия, Италия, Холандия, Полша, Испания и Великобритания от въздуха, за да покрие малка част от най-впечатляващите културни, исторически и географски забележителности от малко по-различна гледна точка. Съдейки по първите няколко епизода, заснетата в рамките на една година поредица е визуално страхотен и доста съдържателен поглед към културата, историята, иновациите и постиженията, които формират континента.

Естествено, National Geographic не се задоволява само с обикновено дрон порно и вместо това снима и монтира така, че в рамките на секунди да видим смяната на сезоните и промените, които дефинират всяко от включените места – от разцъфването на полетата с лалета в Холандия до замръзването на каскадните водопади в италианските Доломити. Вътре са места като недовършената Саграда Фамилия в Испания, вятърните мелници и плаващи домове на Холандия, проектът Eden във Великобритания, тропически курорт, разположен в огромен бивш авиационен хангар в Германия, най-големият замък в света (в Полша, да не повярва човек) и ледена писта за автомобили в Италия.

Така и така изгледахме всички документални филми за животни на BBC и Netflix, време е да обърнем малко внимание и на нашия континент. Току-виж сме решили и да го опазим.

Европа отвисоко е по National Geographic всяка неделя от 22:00 с премиера на 10 ноември. Повече информация за предаването има тук.