Death by Modernism вкарва жесток мрак у дома със своя Panton

Няма да се класираме за най-черното BMW в историята, но като нищо ще обновим домашния интериор с черна дупка, върху която да те е страх да седнеш или точно обратното – да потънеш в бездната на най-черния стол на планетата, поне засега.

Интериорната компания с жестоко име Death by Modernism прави своя извънземна интерпретация на ужасно легендарния S-образен 60-тарски стол на Verner Panton, но го боядисва със суперчерния пигмент Black 3.0 на Stuart Semple, абсорбиращ 98% от видимата светлина, за да го превърне в жестока, с извинение, дупка в интериора.

Хората от Death by Modernism предупреждават, че Black 3.0 не е толкова черен, колкото Vantablack или последната разработка на Масачузетския технологичен институт, но човешкото око не прави разлика. Отделно трябва да знаете, че въпросният спрей е по-деликатен от обикновените бои и е не е добра идея да оставяте детето да блъска стола, а по-скоро да го приемете (стола, не детето) за интериорен дизайн обект.

Столът Supervoid S-chair на Death by Modernism струва $299 (плюс още $99 за доставка) на предварителна продажба и в ограничено количество.