СЕЛЕКЦИЯ: Деним униформата на Calvin Klein за есен/зима

Още от легендарната (скандална) реклама с Brooke Shields от 1980, Calvin Klein обича да промотира своя първокласен деним със запомнящи се кампании и редуване на възпитани провокации в стремежа да представи един наглед стандартен дрескод и ежедневните занимания като нещо по-необикновено и вълнуващо.

Подобно на предишни кампании от последните години, колекцията за тази есен и зима ангажира разнообразен отбор посланици като актрисата и режисьор Chloë Sevigny, холивудската легенда Susan Sarandon, титулярите от предишни сезони Dominic Fike и Jennie, продуцента Yahya Abdul-Mateen II, моделите Precious Lee и Lila Moss, актрисата и музикант Michaela Jaé Rodriguez и други.

Всеки от тях носи селекция от класически деним, бельо и ежедневни модели с акцент върху унисекс дизайна, максималния комфорт и комбинативността за да по-добро наслагване и температурни амплитуди. Миналата седмица прегледахме идеите за транзитно време, сега обръщаме внимание и на жестоките предложения от деним.

Както си личи по снимките, повечето модели са с по-свободна и комфортна кройка, без това да ги прави безлични, дори напротив. Класическият деним на Calvin Klein е обновен с нови нюанси на основните цветове и избелвания, а и с характерни детайли от архива на компанията, които го правят да изглежда едновременно нов и носталгичен.

Еволюцията на оригиналния CK деним продължава с привлекателна комбинация от познатия лого знак и характерен шев върху етикета на задния джоб с широки кройки и стандартен 90-арски прав силует (с висока или стандартна талия). Класическите тираджийски якета са направени от здрав памучен деним за класическо, но грубо чувство при допир.

Цветовата гама включва както емблематични нюанси за марката като тъмно индиго за якета и джинси и светлосиньо за отпуснати модели, така и мръсно бяло, сиво и черно. Ето някои от най-интересните модели в деним колекцията на Calvin Klein за есента и зимата:

Kласическото работническо яке е направено от висококачествен селвидж (Kurabo) деним, произведен в най-старата компания за деним в Япония. Силуетът с паднало рамо и свободна кройка го правят идеално за униформа с наслагване, а дискретните емблеми върху копчетата и хоризонталните шевове върху лицевата страна вкарват елегантен характер.

Най-добрият компаньон на горното яке са именно тези индиго джинси в същия плат, които позволят да рискуваме с униформа от двоен деним (яке + джинси), стига да имаме груби боти или ботуши, пуловер с релефна плетка или такъв с поло яка, а също и едно връхно работническо яке в контрастен цвят в гардероба.

Класическата Calvin Klein риза е направена от винтидж индиго деним и има два джоба върху гърдите по-скоро като акцент, а не толкова като функционалност. Така или иначе, нейният силует изглежда най-добре под велурен блейзър или жилетка с дебела плетка.

А защо не и в комбинация с ето тези джинси с права кройка с пет джоба и приятно носталгичен и избелен светлосин цвят. Няма страшно, така наречените dad jeans от 90-те са обект не само на незаслужена подигравка, но и на сериозно възкресение в ежедневния гардероб напоследък.

Това яке с уголемена кройка, два джоба с капаци върху гърдите и два с диагонална цепка е създадено само за униформа с наслагване, но и за акцент в ежедневната униформа.

Правите джинси от линията CK Standards са доволно широки, набиращи се приятно в долната част и произведени отново от висококачествен японски Kurabo деним.

Има ги и в черно със същата унисекс кройка, която ги прави идеални за уикенд дрескод и комбиниране с масивни кубинки или високи кецове.

Разбира се, винаги може да си решите проблемите за години напред и с едни класически тъмносини джинси с прав крачол и свободна кройка.

Calvin Klein Jeans е в Paradise Center и Сердика Център. Публикацията излиза с подкрепата на Calvin Klein.