H&M в България

Разходихме се до софийския шоурум на шведската марка H&M, която открива първия си магазин в страната след малко повече от месец. Добрата новина е, че най-после се появява големият конкурент на Inditex (Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius и Oysho) в мъжката и дамска оборотна мода. Очакването е базовите линии да се продават на забележимо по-ниски цени от останалите марки в тяхната категория. Остава наистина да се случи така.

Освен това H&M влиза директно като компания в България и ще рекламира сериозно – малко повече надежда за списанията, които се борят за рекламни страници и фолиа на занижени цени. Шоурумът ще улесни работата на журналистите, които ще работят с колекциите предварително (непозната практика в страната, където марките са представени чрез франчайз договори и не инвестират в създаването на шоурум и адекватни отношения с медии) и ще намали значително възможността да видите онлайн или офлайн публикация за продукт, който вече е изчерпан. С две думи, очакваме по-ниски цени, адекватна селекция, дизайнерските колаборации за задоволяване на капризните хипстъри и прилични материи и изработка, доколкото това е възможно.

Мъжката тренд колекция за пролетта на 2012 бе представена с няколко избрани акцента, които илюстрират достатъчно ясно задължителната за предстоящия топъл сезон морска тема, но в малко по различен прочит: райета, както и отделни части в червено и тъмно синьо. Новото тук е комбинацията с ярки парчета в оранжево и жълто, което дава усещане за един по-интересен color blocking. Имаше и панталони в земни тонове: необходим базов модел, който допълва всичко от колекцията. Спортните облекла играят основна роля: якета тип парка и анораци. Класическите сака, блейзъри и костюми са с олекотена форма и свободна кройка. Усещането е за изключително уверена и младежка цветова гама и силует. Ако цветовете и кройките са ви прекалено смели, можете да бъдете сигурни, че ще предлагат и базовата колекция от стандартно мъжко облекло за офиса и свободното време.

Разгледахме подробно и колекцията бельо на David Beckham за H&M: приятни и меки боксерки, наполеонки, тениски и пижами в сиво, бяло и черно. Първото впечатление е за удобство, но подлежи на проверка.

H&M откриват първия си магазин в България през март в The Mall.