Достъпният Calvin Klein на Raf Simons е с онази Brooke Shields

Кардиналната (р)еволюция в Calvin Klein под контрола на Raf Simons продължава с още един подлейбъл под името Calvin Klein Jeans Est. 1978.

Първата капсулна колекция на поредното разклонение смесва наследството от класическите американски пилони в гардероба (деним яке, бейзболна шапка, суетшърт, джинси, тишърт и т.н.) с интерпретация на позната иконография за младежи, които биха оценили сравнително по-ниските цени от $60 и $700 за различните артикули.

Сред смелите графични илюстрации на равнините от Средния запад, каубои и обори, посягаме най-вече на онази иконична фотография на Brooke Shiеlds от Richard Avedon, която се появява за пръв път в рекламната кампания на Calvin Klein Jeans през 1980 и е възкресена отново като неподражаем силует върху суетшърти, якета, бомбъри, шапки и аксесоари.

Има и по-екстравагантни предложения като бели джинси с десен от горе до долу и ключодържател със същия силует от едната страна и хитро ново OK лого от другата като препратка към класическото CK. Първата партида модели от новата линия са онлайн тук, а причината за нездравословната ни мания по въпросната снимка е повече от ясна: