Timmo: Партита в Южна Америка и кампания на Ballantine’s

© Вихрен Георгиев

Ballantine’s не изневерява на своята наситена афера с клубната сцена за електронна музика. Последната кампания на шотландския скоч търси отговор на въпроса как родните почитатели на тази култура обичат своя Ballantine’s Finest – с кола и лимон, с лимонов сок и захарен сироп в sour напитка или в класическа комбинация със сода и лимон. Посланици на кампанията са българските диджеи Timmo, Boryana и Dimo, всеки от които се подписва под една от комбинациите и записва сет за нея.

Гласувате за своя фаворит на TrueMusic.bg и участвате в играта за пътуване, настаняване и вход за двама за партито на Ballantine’s True Music и Boiler Room на 6 юни в Мадрид. Преди да сте казали vamos, се запознайте с един от посланиците на кампанията. По-известен с артистичния си псевдоним Timmo, усмихнатият 29-годишен Валери Иванов продуцира и пуска музика повече от десетилетие. Сетовете му са влизали в десетката на електорнния магазин Beatport, а диджейската му кариера го е събирала на една сцена с имена като Adam Beyer, Carl Cox и Dubfire.

© Вихрен Георгиев

Как започна да пускаш музика и кога бе сигурен, че това е твоето нещо? Всъщност първо започнах да правя музика. Пускането дойде впоследствие. Първият ми допир с програма за продуциране беше в девети клас. Голяма мъка бяха старите и бавни компютри, но пък гъделът от това да правиш собствени бийтове надделя. Няколко години по-късно през 2008 дойде и първият ми официален сингъл. По това време започнах да се увличам и по пускането. Днес спокойно мога да кажа, че съм сигурен в това, което правя.

Кога намери своя звук? Той сам ме намери. Има един особен момент, докато правя музика – сякаш тя се създава сама. Сериозно погледнато, след като подписах с Drumcode през 2014, разбрах какво и как трябва да се прави. Разбира се, винаги се стремя да обновявам звученето си, така че парчетата да не си приличат едно с друго.

© Вихрен Георгиев

Все по-рядко пускаш у нас за сметка на страни като Франция и Германия. Кой е най-големият ти успех досега? Че устоях на трудностите през тези години. Защото когато си от обикновено семейство с нормални доходи и живееш в тепърва развиваща се страна като България е много трудно да стартираш музикална кариера от нула. Но се радвам, че не всичко ми е поднесено на тепсия.

Къде обичаш да пускаш? Едно от местата, които ме грабна, е Южна Америка. Публиката там е изключително гореща, позитивна и винаги жадна за парти. Несравнимо е. Предстои ми ново турне там през лятото, за което нямам търпение.

Артистите, на които се възхищаваш? Adam Beyer, Carl Cox, Sven Vath и всички, които са допринесли за оформянето на сцената такава, каквато е сега. Наскоро имах щастието да работя с Monika Kruse, която е една от първите жени диджеи и идол на много от сегашните дами, които се занимават с това. Парчето ни Violet се очертава като един от хитовете на лятото – излезе на 3 май и само няколко дни по-късно вече бе в топ 10 на Beatport.

© Вихрен Георгиев

Евала. Какво пиеш, когато излизаш, за да се забавляваш? Предпочитам уиски. Лятото не бих отказал и някоя друга бира.

Какво мислиш за сетовете на Boryana и Dimo? И двамата са великолепни артисти. Сетът на Boryana е, разбира се, в моя жанр и нещата вътре ми допадат доста. А сетът на Dimo е перфектен за ободряващо сутрешно кафе, което да придаде приятно настроение за целия ден.

Как разпускаш далеч от музика? Още от дете обичам планината. Това ми е останало и досега. Обичам да пътувам и като турист. Едно от най-любимите места, на което ходя винаги когато ми се отдаде възможност, е Шамони във френските Алпи. Уникално селище в подножието на Монблан с невероятна природа, което винаги ме кара да бъда по-смирен и да ценя всичко, което имам.

Участайте в играта на Ballantine’s True Music онлайн тук. Публикацията излиза с подкрепата на Ballantine’s България.