Comasummer, Mœra и Тhe Steams на Rocket Psyence Night

Comasummer

Тазгодишната Rocket Psyence Night в Mixtape 5 (B-side) е възможност да преоткриете Comasummer, да се запознаете с българите от Mœra и да се уверите в чудесния рокендрол на гръцката група The Steams.

Радикалните промени засягат най-вече групата, която има основна заслуга за организирането на досегашните издания на събитието за гаражен, стоунър и психеделичен рок в София. Comasummer се завръщат с нов състав и нов материал, преди да изчезнат отново за известно време, за да завършат, запишат и издадат първата си плоча – нещо, което е отлагано многократно във времето поради, дипломатично споделено от самата група, нестабилността в лайнъпа. В момента Comasummer е съставена от вокалистката Диляна Бурова, барабаниста Делян Христов, басиста Благовест Благоев, оригиналния клавирист на бандата Николай Каракехайов и оригиналния китарист на бандата Пламен Печин.

Откриващата банда Mœra излизат за пръв път (въобще) на сцена тази вечер в състав Николай Каракехайов (бас), Димитър Диханов (китара и вокал) и Силвия Цветкова (вокал и барабани). Триото свири повече инструментални композиции и използва вокали само като хармонии за своя психеделичен пост-рок с отенъци на блус и малко по-тежки неща.

Гръцкият квартет The Steams се включва приятно в психеделичното рок течение на своите вдъхновители като The Black Angels, Wovenhand и The Brian Jonestown Massacre. Дебютният им сингъл Feed/Green Fire излиза през 2016, а две години по-късно реализират и албума Wild Ferment. Албумът е продуциран от басиста на групата Alex Bolpasis, който работи и върху по-голяма част от гръцките ъндърграунд албуми през последните години. Rocket Psyence е първото участие на на групата в България, a тази година им предстои и гиг на големия Ejekt Festival.

Rocket Psyence Night е тази вечер, 11 май, след 20:00 в Mixtape 5 (B-side). Билетите струват 15 лева на входа на клуба. Повече информация за събитието има тук.