R34 e нов хибрид между хотел и Airbnb

Какво да правиш, ако притежаваш всички апартаменти на един етаж в сграда в центъра на града? Ами защо да не ги трансформираш в общо пет двойни стаи, три студия и три апартамента с обособено място за релакс и виртуална рецепция и да не го наречеш бутиков хотел R34? Предприемачът Росен Илиев прави именно това в стара сграда до софийския булевард Витоша и използва разположения точно под хотела нощен бар Patron, който го играе и начална спирка на гостите с комплимент във формата на текила.

Идеята на Илиев за хитър хибрид между хотел и класическо Airbnb е кристално ясна – да предложи централно местоположение, комфорт, уединение и лично отношение на туристи, бизнес посетители и любовчии, които търсят най-доброто от двата свята. Обикновените хотели са безлични, стандартни и често с ниско ниво на обслужване. Airbnb-тата все пак са домове и имат своите особености, а ако не се управляват професионално, могат да разочароват гостите.

Скандинавският интериор на Данаил Стефанов и студио Proxy е семпла комбинация от най-доброто в достъпния дизайн за дома и индустриалния стил за подобен нетрадиционен хотел, който трябва да се впише в околния контекст, за да не изглежда неадекватно.

Другата основна разлика с обикновените хотели и Airbnb-та в околността е липсата на рецепционисти и наличието на виртуалния домакин Алекс, който посреща гостите, дежури денонощно на телефона, електронната поща и всевъзможните messenger-и, знае всичко за хотела и града, запазва ресторанти, организира турове и всичко останало, което един добър домакин прави. Заигравката с името на персоналния асистент Alexa на Amazon e знак за времената, които ще ни застигнат рано или късно.

R34 е в София на ул. Иван Денкоглу 34 и онлайн тук. Цените за нощувка започват от 134 лева, затова по-добре да използвате код BOYSCOUT20 за 20% отстъпка до края на 2018.