Фабричeн ефект

През 1985 годинa, вдъхновен от легендарната бутилка на Absolut, бащата на поп изкуството Andy Warhol изработва неин портрет, с който затвърждава статута й на икона на поп арт течението и поставя начало на традиционните вече колаборации на шведската водка с най-интересните артисти на нашето време. Почти 30 години по-късно, компанията отдава почит на Warhol и златните години на неговата „Фабрика“ с новата си черна бутилка водка със сини, розови и жълти детайли, които напомнят за оригиналната картина на американеца от словашки произход. След Absolut Factory в последната Нощ / Пловдив, бутилката дебютира и в София на събитието The Spirit Of Warhol. Най-важното за него:

1. Поводът: представянето на новата бутилка, която излиза в ограничен тираж, и по-важното – стартът на новата платформа за обмен на изкуство Andy Warhol Art Exchange, за която ще разкажем подробно другата седмица и която може да ти донесе оригинал на Andy Warhol вкъщи.

2. Мястото: подземният паркинг на полиграфическия комбинат. От Absolut често пренебрегват традиционните места за подобни представяния и предпочитат военни академии, високи етажи, малки концептуални барове за бира, тютюневи фабрики и други подобни, за да вложат една доза артистизъм в партита си и да ги направят по-креативни и различни.

3. Организаторите: New Electronic Sessions – новата платформа за събития на Николай Въжаров и приятели, която обещава поредица от нестандартни и интригуващи събития с различна тема и формат през 2014 и 2015. Логично, музиката за вечерта е поверена на Vajarov & Paci Pac Pac и обичайните заподозрени (напоследък) от аудио-визуалния колектив Мелформатор, които отговарят и за анимациите и визуализациите по време на партито.

4. Нощният базар: още една интересна инициатива, в която участват някои от най-добрите български улични марки за дрехи и аксесоари, за които сме писали повече от веднъж – 45 Street, Goloka, Джина Шеовска, Blok Shop, Stinky, Софт, 38, Шона, Гроздан Михайлов, Temper Boards, Шевица и други.

The Spirit of Warhol е тази събота, 11 октомври, в Полиграфическия комбинат на Цариградско шосе 47. Базарът започва от 19:30, а диджей партито е след 23:00. Входът е свободен. Повече подробности за цялото събитие има тук.