7 мъжки аромати за лятото и есента

Краят на лятото и предстоящата есен обещават радикални промени. Една от тях е смяната на парфюма, които ползваме през последната година. Затова селектираме седем нови и наситени мъжки аромати, които се вписват добре и в двата сезона и осигуряват лек олфактивен преход на поличката у дома и в изискания нос на всеки близък.

Chinotto di Liguria на Acqua di Parma

Както си личи по красноречивото име, най-новата унисекс инкарнация на серията Blu Mediterraneo е вдъхновена от живописното италианско крайбрежие на Лигурия и малко известното извън страната цитрусово растение шиното. Мъничкото дръвче ала мини портокал е в основата на цитрусов аромат с нотки кардамон, розмарин, пачули и мускус, който продължава традицията за почит към невероятно красиви места като Амалфи, Сардиния, Таормина и Капри.

94/156/245 лева за 30/75/140 мл от Salon Olfactive и The Circle

Bleu de Chanel Parfum на Chanel

Последният епизод в мъжката парфюмерийна сага на Chanel събужда асоциации с интензивния характер на рафинираната аристократичност. Или, казано по друг и разбираем начин, какъв би бил ароматът на бунтар, антикомформист и генерално симпатичен шампанско революционер с доста пари в джоба? Ами, с много прецизен баланс на основните нотки в серията от прочутия нос Olivier Polge, който оставя повече пространство за сандаловото дърво с идеята последното да се смеси по естествен начин с кедровите и другите свежи нотки в по-интензивната и концентрирана форма.

181/255 лева за 50/100 мл от по-добрите парфюмерии

Sauvage Eau de Parfum на Dior

Още един случай на нов наситен аромат от успешна серия, който запазва характера на оригинала без подсилване, а само с допълнителна дълбочина. Парфюмеристът Francois Demachy обновява свежия дървесен аромат на Sauvage с допълнителна работа върху текстурата на калабрийски бергамот, сечуански и розов пипер, индийското орехче, амброксан, папуанска ванилия и ветивер. Всичко това заради магичния син час и хладен въздух на свечеряване, който събужда земните аромати.

154 лева за 50 мл от по-добрите парфюмериии

Bleu Noir Eau de Parfum на Narciso Rodriguez

Американският моден дизайнер доразвива своята идеята за загадъчно привличане с, познахте, интензивна инкарнация на парфюмната вода Bleu Noir, която работи върху асоциативното подсъзнание на околните с мускус, син кедър, ветивер и черен абанос.

127 лева за 50 мл от по-добрите парфюмерии

Déclaration Parfum на Cartier

Cartier изчаква цели две десетилетия, преди да лансира наситен аромат със същото име като тоалетната вода, създадена от от парфюмериста Jean-Claude Ellena през 1998. Новата олфактивна интерпретация на Déclaration отдава почит и любов на оригинала с подсилени смолисти и дървесни базови акорди, обгърнати от чувствени ориенталски нотки.

167/239 лева за 50/100 мл от по-добрите парфюмерии

Mr. Burberry Indigo на Burberry

Свежото и ежедневно допълнение към знаковото мъжко ухание на Burberry контрира наситените аромати в Boyscout селекцията с дървесни нотки, които напомнят за прохладата на британското крайбрежие. Ароматните листа на виолетки и ментово масло подсилват нотките лимон и розмарин, амбрата и дъбовият мъх внасят дълбочина, а новият флакон напомня за емблематичния морски тренчкот на марката с ръчно завързаната панделка от английски габардин.

130/178/214 лева за 50/100/150 мл от по-добрите парфюмерии

Elysium Parfum Cologne на Roja

Тежката артилерия на английския парфюмерист Roja Dove е мъжкарски аромат за силни характери, които крачат уверено към своя личен рай с ужасно свеж и доминиращ аромат на лимон, бергамот, лавандула, мускус, роза, ветивер и кедър.

536 лева за 100 мл от Campomarzio70