Burlesque Deluxe

The Smugglers Collective бавно и упорито налагат забавните суинг партита в България през последните няколко години. Не можем да танцуваме особено добре, но сме им благодарни за първите стъпки на бурлеската в България. Burlesque Deluxe е следващото събитие в края на този месец, което трябва да посетим. Този път танцьорките от спектакъла ще гостуват за две представления във Варна и София.

Спектаклите разкриват историята на бурлеската от 20-те години и зората на кабарето и чарлстона до златните години на Холивуд. Освен познатите момичета от френска трупа Neo Retro, чаровната Lady Flo и малката мръсница Mademoiselle Ô, ще участват и три от най-добрите бурлеска танцьорки на Великобритания.

Annette Kellow (мадамата с огнено червените коси вляво) е типична фатална жена, която би се вписала без проблем в 40-те години на миналия век. Banbury Cross (пищната дама вдясно) е двойничка на Marilyn Monroe, която ще представи златните години на Холивудското кино и танци, вдъхновени от самата Marilyn. 60-те години на миналия век пък са сериозни свързани със зараждането на култа по James Bond и Jane Fonda в Barbarella. Agent Lynch ще се превъплъти в ролята на истинско Bond момиче.

Представлението във Варна е на 20 май от 21 часа в клуб Vintage 33 (в хотел Черно Море). Mестата са силно ограничени до 95. Билетите са на цени между 40 и 80 лв. в зависимост от разстоянието до сцената. На следващия ден трупата ще има представление в Sofia Live Club. Билетите струват 20 лв. на предварителна продажба и 30 лв. в деня на събитието. С оглед на сцената и разположението в клуба можем само да се надяваме че този път местата ще са само седящи, за да виждат всички. Момичетата си заслужават. Много. Ето какво се случи последния път в София:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gc0kXznLbIc[/youtube]

Билетите за Burlesque Deluxe са в мрежата на Ticketstream: Office 1 Superstore, M-Tel, На тъмно, Orange, Техномаркет и на Ticketstream.bg